Bajnok és feljebb lépett a DVTK-Volán

Az Extraligában folytathatják
Az Extraligában folytathatják - © Fotó: dvtk.eu
Miskolc – A következő bajnokságot a legmagasabb osztályban, az Extraligában kezdi a csapat.

Nem állt asztalhoz, mégis nyert a férfi NB I Keleti csoportjában lévő DVTK-Volán férfi asztalitenisz csapata. Történt ugyanis, hogy a március 19-én megrendezett Félegyházi ASI – DVTK-Volán (11-7) összecsapás előtt a hazaiak játékosa, Marko Medjugorac nem tudta bemutatni a versenyzési engedélyét, s emiatt a vendégek óvást nyújtottak be a szövetséghez.

A versenybíróság keddi keltezésű határozatában megsemmisítette az eredményt és a meccs 2 pontját 18–0-val a diósgyőriek javára írta. Ezen módosítás pedig azzal járt, hogy a DVTK-Volán behozhatatlan, 6 pontos előnyre tett szert az élen. Bár a döntés ellen 8 napon belül fellebbezhet a Kiskunfélegyháza, az ügy teljesen egyértelműnek tűnik.

Szerintünk a szabályok értelmében járt el a testület.
András Miklós

Fiatal és iráni

– Szerintünk helyesen, a szabályok szellemében járt el a szövetség illetékes testülete – fogalmazott lapunknak András Miklós, a miskolciak szakosztályvezetője. – A bajnoki címnek természetesen örülünk, bár az induláskor „csak” az első három hely valamelyikének elérését tűztük ki célként, de szerencsénk is volt.

Még van két találkozónk, április 16-án a Gödöllő, április 17-én a Nyírbátor ellen hazai környezetben, várunk mindenkit az Arany János Általános Iskolába. A jövőről annyit: vannak erősítési elképzeléseink, egy ifjúsági válogatottal szóban már megegyeztünk, ő kölcsönbe fog hozzánk érkezni, valamint szeretnénk igazolni egy iráni asztaliteniszezőt, amennyiben az idegenrendészeti hivatal is rendben találja a papírjait.

– ÉM-MI –