Bajnok az Abaújszántó, második a Bőcs

Hatalmas csatában a gólkülönbség döntött a női kispályás megyei labdarúgó bajnokságban az Abaújszántó és a Bőcs kitűnő csapatai között. A szánmtóiak fogcsikorgatva harcolták ki a győzelmet Kurityánban.

A bőcsiek magabiztosan nyertek, ám két góllal lemaradtak a bajnoki elsőségről. A nyolc gárda közül az első kettő kiemelkedett, hiszen 11 pont előnnyel végeztek az élen. Szintén pont azonosság alakult ki a 3-4. és az 5-6. helyezések között is. A kiírás szerint ilyen esetben előbb a több győzelem, majd a gólkülönbség dönt. Ez az Abaújszántónak, a Hidasnémetinek és a Kurityánnak kedvezett.

14. forduló

2008. június 7-8.

Kurityán – Abaújszántó 0-1 (0-1)
Kurityán, 70 néző. V.: Czókoly.
Kurityán: Dinea – Tóth K, Bárdos A, Hanászné, Madarász E, Demeter Zs. Cs.: Bári E, Ráki H, Stefánné, Radiné, Csikós R. Edző: Ferkel Sándor.
Abaújszántó: Oroszné – Plaszkóné, Holly Edina, Kovácsné, Erdősiné, Molnár. Cs: Balovics, Fodor, Orosz K., Nagy V. Edző: Holly Edina.
G.: Molnár R. Jók: az egész csapat, ill. az egész csapat.
Ferkel Sándor: – Játékosaimnak gratulálok az egész évben nyújtott teljesítményükért, Abaújszántónak pedig a bajnoki címért! Kiváló játékvezetés mellett igazságosabb lett volna a döntetlen!
Holly Edina: – Egységben az erő! Abaújszántó bajnokcsapat! Kimondhatatlanul boldogok vagyunk!

Bőcs – Miskolci Vénusz SzK Junior 7-3 (3-2)
Bőcs, V.: Kassai A.
Bőcs: Lipusz – Gorgyánné, Havas, Tógyiné, Szabó M., Germus. Cs: Balázs Zs., Túróczi. Edző: Hideg László.
M. Vénusz: Katona B. – Mayer, Fónagy, Dapsy, Kovács A., Váradi. Cs: Mitterpach, Rondzik, Fekete. Edző: Dr. Juhász Viktor.
G.: Balázs Zs. (3), Tógyiné (3), Szabó M., ill. Kovács A. (2), Váradi. Jók: az egész csapat, ill. Kovács A.
Hideg László: – A végére sajnos elfogyva és egy sérült játékossal, de sikerült megnyernünk ezt a mérkőzést. Taktikusan fociztak a lányok. Gratulálok a szántóiak bajnoki címéhez. Azért hiányérzetem van, mert úgy gondolom pont Szántón fosztottak meg bennünket a bajnoki címtől. Vereségünket ugyanis két súlyos bírói tévedés előzte meg. Először is: nem az a játékvezető vezette a meccset, aki ki volt írva, másodszor a gól a sípszó előtt elvégzett szabadrúgás és a kapusom figyelmeztetése közben esett.
Dr. Juhász Viktor: – Egy félidőn át jól tartottuk magunkat, de a végén kijött a hazaiak nagyobb rutinja.

Ároktő – Felsőtelekes 3-0
A mérkőzés elmaradt, mert a vendégek sérülésekre hivatkozva lemondták a meccset.

Az 1. fordulóból elhalasztott mérkőzésen:

Hidasnémeti – Felsőtelekes 2-2 (0-0)
Hidasnémeti, 50 néző. V.. Kalló.
Hidasnémeti: Gál T. – Fazekasné, Csomó Á., Délceg M., Kissné, Siroki T. Cs: Nagy I., Csóka Sz., Varga M., Csomó B. Edző: Rostás Lajos.
Felsőtelekes: Vámos V. – Kovács M., Szabó Zs., Szabó M., Jobbágyné A., Palkó Sz. Cs: Palkó Zs., Palkó B., Drótos N., Barta H.
G.: Csomó Á., Csomó B., ill. Palkó Sz, Szabó Zs. Jók: az egész csapat, ill, az egész csapat.
Rostás Lajos: – Jól játszottunk de ma ez is csak a döntetlenhez volt elég. A lényeg, hogy megszereztük a harmadik helyezést!
Kovács Sándorné: – Pártatlan, jó játékvezetés mellett, sportszerű csapat ellen jó mérkőzést játszottunk. Köszönjük Mészáros Pál polgármester úrnak és a felsőtelekesi képviselő testületnek a lehetőséget és a támogatást! A férfi csapatnak köszönjük a biztatást és a segítséget. További sok sikert nekik a megyei II-ben való szerepléshez! Köszönjük a szurkolók biztatását!

A bajnokság végeredménye
1. Abaújszántó 14 10 1 3 45-20 31
2. Bőcs 14 10 1 3 41-19 31
3. Hidasnémeti 14 6 2 6 22-24 20
4. Hernádnémeti 14 5 5 4 25-25 20
5. Kurityán 14 6 1 6 31-31 19
6. Ároktő 14 5 4 5 31-31 19
7. M. Vénusz 14 3 3 8 32-47 12
8. Felsőtelekes 14 2 1 11 22-51 7

Megjegyzés: azonos pontszám esetében a több győzelem, majd a jobb gólkülönbség dönt.

A góllövő lista élmezőnye:

18 gólos: Turkovics T. (Ároktő)
15 gólos: Balázs zs., (Bőcs) és Mizser T. (Hernádnémeti)
10 gólos: Tógyiné (Bőcs)

Mező László