Helyi közélet

2010.08.02. 18:31

Voltak mellkasi panaszai a pályán összeesett focistának

<p>Édesanyja szerint voltak mellkasi panaszai annak a 26 éves fiatalembernek, aki az olaszliszkai futballpályán halt meg vasárnap délután. Orvoshoz azonban soha nem fordult. A helyi csapat egy barátságos mérkőzést játszott a Máddal. Alig kezdődött el a meccs, a játékos váratlanul összeesett. Az újraélesztését már a csapattagok megkezdték, a mentők pedig további harminc percen át küzdöttek az életéért, hiába. A fiatalembernek ez volt az első mérkőzése az olaszliszkai csapatban, amely a megyei harmadosztályban szerepel.</p>

Edzője szerint egészséges, sportos fiatalember volt a focista. Pár napja igazolt Olaszliszkára. Az első meccse lett volna, a barátságos mérkőzésen a Máddal léptek pályára. A második percben történt a tragédia. Osváth László edző a Független Hírügynökségnek elmondta, a fiú egy ívelt labdát akart mellel átvenni, de a mozdulat is furcsa volt, aztán a földre zuhant, és nem mozdult. A fiú egyik csapattársa, Fekete Géza azt mondta, azonnal hívták a mentőket, az edző és a csapattársak pedig megpróbálták újraéleszteni a fiút. Többször úgy tűnt, sikerült.

Az esetkocsi tizenhét perc alatt ért a helyszínre Sárospatakról. A mentősök több mint fél órán át próbálták újraéleszteni a fiút. Pap Zsolt, a miskolci mentőállomás vezetője a Független Hírügynökségnek elmondta, az ilyenkor szokásos protokoll szerint jártak el kollégái, használták a defibrillátort, biztosították a légutat és különböző gyógyszereket adtak, ennek ellenére az újraélesztés sikertelen volt.

A focista édesanyja szerint a fia többször panaszkodott mellkasi fájdalmakra, de nem ment orvoshoz. Gál Gabriella a Független Hírügynökségnek azt mondta, a fia felületesen vett mindent, pedig a sportorvos is azt mondta, nem lenne szabad futballozni.

Edzője szerint a fiú rendelkezett sportorvosi igazolással. Hogy mi okozta a halálát, a boncolás után derül majd ki.

- Független Hírügynökség -


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában