Bajnaihoz fordult az EMFESZ – Világgazdaság

Nemzetbiztonsági vizsgálatot kér Bajnai Gordon miniszterelnöktõl az EMFESZ gázszállító cég egy bírósági döntés miatt – írja a Világgazdaság. A bíróság szerint keddig a társaságnak letétbe kell helyeznie majdnem 7 milliárd forintot a Nitrogénmûvek Zrt. számára. A 6,8 milliárdot azért követeli a Nitrogénmûvek, mert 2008. június 30-án az EMFESZ leállította a számukra történõ gázszállítást. A bíróság […]

Nemzetbiztonsági vizsgálatot kér Bajnai Gordon miniszterelnöktõl az EMFESZ gázszállító cég egy bírósági döntés miatt – írja a Világgazdaság. A bíróság szerint keddig a társaságnak letétbe kell helyeznie majdnem 7 milliárd forintot a Nitrogénmûvek Zrt. számára. A 6,8 milliárdot azért követeli a Nitrogénmûvek, mert 2008. június 30-án az EMFESZ leállította a számukra történõ gázszállítást. A bíróság a Nitrogénmûvek javára döntött, de az EMFESZ szerint a 6,8 milliárdos kiesés veszélyeztetné a mûködésüket. Az EMFESZ szerint a bíróság többször is hibázott az eljárásban.
Ez pedig a cég szerint nemzetgazdasági veszélyeket hordoz, mert veszélybe kerülhet 200 ezer lakossági és több száz önkormányzati és ipari fogyasztó, illetve több tucat városi erõmû gázellátása. Ezért kértek nemzetbiztonsági vizsgálatot.