Bajnai Gordon szerint csúsztat a Dataplex-ügy kapcsán a Magyar Nemzet

Csúsztat és fontos részleteket hallgat el a Magyar Nemzet a Dataplex-ügyről írt szombati cikkében – áll Bajnai Gordon titkárságának a Független Hírügynökséghez eljuttatott közleményében.

A közlemény szerint a lap elhallgatja, hogy a bíróság ítélete szerint a volt miniszterelnököt hamisan vádolják adóelkerüléssel. A Magyar Nemzet sokadszorra próbálja ezt az ügyet politikai célzattal eladni a közvéleménynek, de mindig kiderül, hogy a vádak hamisak, az újság pedig ezután helyreigazít. Bajnai Gordon személyesen és vállalatvezetőként is mindig betartotta a hatályos magyar adótörvényeket, és a jövőben is így tesz – áll a közleményben. Hozzáteszik: Bajnai Gordon minden olyan esetben jogi úton kér elégtételt a jövőben is, amikor jó hírnevét hamis állításokkal, csúsztatásokkal igyekeznek rombolni.

A Magyar Nemzet szombaton azt írta, hogy a Dataplex-ügyben megkezdődtek a tanúkihallgatások. A vám és pénzügyőrség pedig az érintett cégek bankszámlaforgalmát elemzi, illetve a 2005-ben három hónap alatt hárommilliárd forintos hasznot hozó tranzakció-sorozatban keletkezett szerződéseket ellenőrzi. Az informatikai vállalkozást 2005-ben 2,5 milliárd forintért vette meg a Bajnai Gordon vezette Wallis, majd ciprusi cégek bevonásával három hónappal később 5,1 milliárdért adták el a Magyar Telekomnak. A tranzakció miatt adócsalás gyanújával nyomoznak.