Bajnai Gordon: "A hazug szó akkor sem válik igazzá, ha százszor elismétlik"

Légbõl kapottak és hamisak a Magyar Nemzetben szerdán megjelent állítások Bajnai Gordon minizsterlnök szerint. “A hazug szó akkor sem válik igazzá, ha százszor elismétlik.” – olvasható a miniszterelnök szerda délután közzétett nyilatkozatában. A Magyar Nemzet egy szerdai cikke adóelkerülési ügybe keverte a miniszterelnököt.

Bajnai Gordon miniszterelnök az esettel kapcsolatban délután közleményt adott ki:

“A hazug szó akkor sem válik igazzá, ha százszor elismétlik.. A Magyar Nemzetben ma megjelent cikkben szereplõ állítások légbõl kapottak és hamisak.

Ezt a Magyar Nemzet szerkesztõi pontosan tudják: ugyanebben a témában ugyanis már a bíróság is helyreigazításra kötelezte a lapot, azt követõen, hogy a vonatkozó pert megnyertem. Idén január 7-én a Magyar Nemzetet a bíróság kötelezte annak közlésére, hogy nem történt semmiféle adóelkerülés.

Ennek fényében különösen nehéz értelmezni az egyszer már elbukott, megcáfolt állítás újbóli közlését.

A Magyar Nemzet sokadszorra próbálja ezt az ügyet újra, meg újra felmelegítve eladni a közvéleménynek, de mindig kiderül, hogy a vádak hamisak, az újság pedig helyreigazít. Talán abban bíznak, ráunok a pereskedésre. Nem fogok: az igazságból nem engedek. Az újságot ismét helyreigazításra fogom kérni, he pedig nem teszik meg, bírósághoz fordulok az igazság érdekében.

Az igazság ugyanis az, hogy nem történt adóelkerülés. Az irányításom alatt (2005. december 31-ig) a Wallis és az azokhoz tartozó cégek mindenben a jogszabályoknak megfelelõen jártak el, adófizetési kötelezettségeiknek maradéktalanul eleget tettek.” – áll a Magyar Köztársaság miniszterelnökének közleményében..