Bajnai: Az adócsökkentés után Magyarország az egyik legvonzóbb adókörnyezetet Európában

Magyarország meghozta azokat az áldozatokat, amellyel a szakadék szélérõl visszafordulhatott – mondta Bajnai Gordon pénteken Ajkán, a Bourns Alkatrészgyártó Kft-nél tett látogatása során.

A miniszterelnök hangsúlyozta, olyan környezetet kellett létrehozni, amelyben a vállalkozások új munkahelyeket tudnak létrehozni és a meglévõket meg tudják tartani. Ezért volt szükség a válság közepén az adócsökkentésre is – fogalmazott Bajnai Gordon. A kormányfõ hozzátette: Magyarország ma az egyik legvonzóbb adókörnyezetet biztosítja Európában.

Ajkára látogatott pénteken délután Bajnai Gordon miniszterelnök.. A kormányfõ a Bourns Alkatrészgyártó Kft-nél tájékozódott a legújabb fejlesztésekrõl és az állami támogatások felhasználásáról. A miniszterelnök a gyár dolgozói elõtt beszélt az adózással kapcsolatos eredményekrõl is.

A miniszterelnök kifejtette: az adózás átalakításával mintegy 400 milliárd forint marad a vállalkozásoknál, a cégeket terhelõ adók és járulékok módosításával. Bajnai Gordon elmondta: az új szabályokkal nem csak a munkaadók, hanem a dolgozók is jól járnak. Egy átlagos, havi 200 ezer forintot keresõ munkavállaló egy évben körülbelül hat heti bérrel visz haza többet.