Bajban a bankár: félpucér nők képét nézegette élő adásban

Bajba került egy ausztrál bankár – a férfi ugyanis egy topmodell, Miranda Kerr félmeztelen képeit nézegette a céges gépen, miközben a háta mögött kollégája élő tévéadásban beszélt a kamatokról kedden.

A felvétel tanúsága szerint a pikáns fotókban elmerülő alkalmazott csak későn vette észre, hogy ő is “adásban van”, meglepődve fordult hátra. Elemzők szerint elképzelhető, hogy az állásába kerül a bank eszközeinek nem előírásszerű használata. A tudósítás az internetre is felkerült, és már több tízezren nézték meg a YouTube  videómegosztón. A világ brókerházaiban dolgozó kereskedők is előszeretettel kuncognak a felvételen.


Az ausztrál tévéadó azt mondta: több néző is panaszkodott arra, hogy élő adásban az egyik bróker igencsak lenge öltözetű hölgyek képét nézegette. Emiatt a televízió megkereste a Macquarie ((makari)) bankot, hogy aggodalmának adjon hangot. A pénzintézet azt közölte, hogy az érintett munkatársuk már találkozott a cég vezetőivel, hogy “jövőjéről egyeztessenek”, de ennél többet nem mondott a Macqarie a sajtónak. Helyi jelentések szerint a férfi sorsáról a héten dönt a vezetés.
Szerdán nem ment be dolgozni a pikáns képekre kíváncsi bróker. Néhány ausztrál lap arról írt, hogy a képet e-mailben kapta, nem tudta mi van a levélben, és pont az élő adás alatt nyitotta meg a csatolmányokat.

A kínos helyzetbe került bank még egy közleményt adott ki, amely szerint a pénzintézetnek szigorú elősírásai és szabályai vannak arról, hogy munkatársai hogyan és mire használhatják a technikai berendezéseket és a világhálót. A bank egyébként az eset után minden dolgozójának e-mailben elküldte a céges internethasználatra vonatkozó előírásokat azzal a felszólítással, hogy “ismerkedjenek meg vele.”