Helyi közélet

2015.02.17. 19:03

Uzsorás zsarolók Miskolcon

Miskolc - Élelmiszereket, élvezeti cikkeket és készpénzt adtak uzsorakamatra a rászorulóknak Miskolcon.

Miskolc - Élelmiszereket, élvezeti cikkeket és készpénzt adtak uzsorakamatra a rászorulóknak Miskolcon.

A Miskolci Rendőrkapitányság Felderítő Alosztálya uzsora-bűncselekmény és zsarolás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást az 53 éves B. Józsefné és a 44 éves K. László helyi lakosokkal szemben.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottak 2007 évtől 2015. február 16-ig több miskolci lakossal - azok rászorultságát kihasználva - anyagi haszonszerzés végett aránytalan mértékű ellenszolgáltatást tartalmazó megállapodást kötöttek tartós élelmiszerek és készpénz kölcsönadására. Azon „ügyfeleket”, akik egy idő után nem tudták az irreálisan magas kamatokat törleszteni, testi épség elleni súlyos fenyegetéssel „ösztönözték” a fizetésre.

A terhelteket a nyomozók 2015. február 16-án egy szervezett akció során elfogták, bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztéssel éltek előzetes letartóztatásuk indítványozására is az illetékes járási ügyészségen.

- Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában