Bahor búcsúzik a Dakartól

Bahor búcsúzik a Dakartól
Sajnos eljött minden Dakaros rémálma, a Szalay Dakar Teamnél ráadásul duplán, vagy úgy is mondhatnám, hogy csőstül jött a baj…

A Darázsi Zsolt vezette MAN versenykamion legénységének ismét ugyanazzal a problémával kellett szembesülnie: megállt a kamesz motorja, vagyis szerelőberkekben inkább úgy mondják: a SZÍVE. Nem gondoltuk volna, hogy ez a kamion kieshet a versenyből, amely végigélt már négy Dakar Rallyt, melyeket gond nélkül be is fejezett.
Az évek során sokszor izgultunk azért, hogy a csapatvezető Szalay Balázs kiesik egy-egy szakaszon, de az még soha nem merült fel, hogy a biztos háttér, a “kiskamesz”, aki mindig kihúzott mindekit a csávából, amerre járt, egyszerűen megáll és nincs tovább.
Az idei verseny első két napján már megijedtünk, de a csapat szerelői lelket leheltek belé és ismét beállt a csatasorba, rendületlenül. Holnap nem fog. Vége, Darázsiék kiszállnak a versenyből.

Sajnos túl messze vannak még a tábortól, onnan nem tudnak már értük menni, nekik pedig nincs már idejük arra, sem erejük, hogy helyben megjavítsák és nekiálljanak a hátralévő több száz kilométernek. Mire akárhogy is, erőn felül beérnének a táborba, a mezőny addigra már régen elporol… A másik rossz hír a Szalay Balázs-Bunkoczi László, illetve a Daniel Saskin-Damir Bruner autós párosokat érinti. Ők most háttértámogatás nélkül maradnak.
Ősdakarosként és mindenki ismerőseként nem azzal lenne baj, hogy nem találnak olyan partnert, aki elviszi a motyójukat. Segítő kéz hál’ istennek akad bőven. Csak nincs mit bepakolni, mert az autók fő tartalék alkatrészei Zsozsóék kamionjában vannak…

A legénységből Bahor Bea hazarepül, a két srác, Darázsi Zsolt és Kis Róbert Buenos Airesből ismét nekivág a túrának és autóval megy a csapat után, hogy csatlakozzon a Dakar mezőnyéhez. A csapat másik Opel Antarája is előkerült, a hátsó híddal voltak gondjaik, de már a szakasz vége felé járnak, mert a T4 a segítségére volt, még egyszer, utoljára.
Forrás: www.dakar.huTovábbi hírek a Sport kategóriából

Sporthírek