változások

2020.03.20. 15:30

Folyamatos egyeztetés és kapcsolattartás

A rendelési időkben a jövő héten történhet majd változás.

DCIM\

Fotó: Vajda János/Illusztráció

A Minap online élő adásában csütörötkön Petruskó Norbert, a polgármesteri hivatal sajtószóvivője tájékoztatta a miskolciakat a koronavírussal kapcsolatos legfontosabb helyi tudnivalókról.

Adatok

A megyei kormányhivatal adatai szerint – a csütörtökig – összesen 24 fő volt lakossági karanténban. Igazolt koronavírus-fertőzöttről nem tudnak. A polgármesteri hivatal folyamatosan tartja a kapcsolatot a katasztrófavédelemmel és a kormányhivatallal és az egészségügyi intézményekkel.

A miskolci Semmelweis-kórház rendelőintézete a következő két napban a megszokott munkarendben üzemel, a rendelési időkben a jövő héten történhet majd változás – hangzott el a tájékoztatón. A kórházat járványkórházzá alakítják át ez a fekvőbeteg-ellátást érinti, a járóbetegeket nem. Utóbbiaknál továbbra is a sürgős, életveszélyes, maradandó egészségkárosodással fenyegetett betegeket látják el.

Kiemelt figyelmet fektetnek a daganatos betegek ellátására, itt nincsenek korlátozások. Péntektől szünetel a betegfelvétel az ideggyógyászati és a szülészet-nőgyógyászat osztályán. Az ellátás a megyei kórházban történik a továbbiakban. A védőnői szolgálatnál is igyekeznek minimálisra csökkenteni a személyes kontaktust igénylő ellátást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában