Helyi közélet

2012.11.07. 08:42

Elindult az állati szépségverseny

Borsod-Abaúj-Zemplén - A mezőny: kutya, macska, nyuszi, hörcsög, tengerimalac, vadászgörény, sün...

Borsod-Abaúj-Zemplén - A mezőny: kutya, macska, nyuszi, hörcsög, tengerimalac, vadászgörény, sün...

Melyik házi kedvenc lesz a megye legszebb állata? Természetesen mindenkinek a sajátja. De akik benevezték kedvenceiket a Borsod Online állatszépségversenyére, azok tudják: a legszebb az az állat lesz, amely a legtöbb szavazatot kapja.

A verseny, illetve a szavazás kedden indult. Így arra a kérdésre, hogy ki lesz a legszebb állat, legkésőbb december 1-én választ kaphatunk, mivel a szavazás november 30-ig tart.

A versenyzők már a startvonalhoz álltak, a gazdik beküldték képeiket, amely egyben a versenyre való nevezés is volt. Közel száz fotó érkezett, ezeket a boon.hu oldalon megnézhetik. És, ha már ott vannak, akkor szavazhatnak is saját kedvencükre, vagy éppen arra a házi kedvencre, amely a legjobban tetszik önöknek.

A Borsod Online korábban is rendezett állatszépségversenyt, nagy sikerrel. Akkor azonban kategóriák voltak: kutyák, cicák, kisállatok, legkülönlegesebb házi kedvencek. És olyannyira különleges volt, hogy az akkori verseny egyik helyezettje például egy ló lett. De a versenyzők között volt tehén, sőt kakas is.

Most nem ilyen széles a skála. Főleg kutyákat és macskákat neveztek be a gazdik. De azért most is képviseltetik magukat a mókusok, a nyuszik, a hörcsögök, a tengerimalacok , a sündisznók és a vadászgörények is.

Viszont a mostani versenyen nincs kategória a házi kedvencek együtt indulnak a serlegért, a címért, amely A megye legédesebb háziállata lesz.




Ananász és nyalóka

A gazdikat arra kértük, nevezéskor néhány sort is írjanak kedvenceikről, jellemezzék őket, hogy olvasóink ne csak a fotó alapján döntsenek. Ezen jellemzések alapján megtudhattuk, hogy például az afrikai fehérhasú törpesünt lehet simogatni, és azt is szereti, ha puszilgatják. A kutyusokról kiderült, barátságosak, és persze szeretik a hasukat. Olyannyira, hogy egyikük kedvence – ki hinni – az ananász. Más kutyus pedig a kólaízű nyalókára esküszik.

És persze a cicák: ők általában öntörvényűek. Derül ki a jellemzésekből. De azért a dorombol, kedves, bújos, hálás is a tulajdonságok közt szerepel.

„Mindenki mosolyog rá, ami nem kis dolog ebben az ideges, rohanó világban” – állítja egyik kutyáról büszke gazdája. Mások pedig arról számoltak be, hogy kedvencüknek a pacsi- és a pusziadás „nem jelenthet kihívást”.

És az állatok hobbijairól is írtak a gazdák. Mi más lehetne, mint az alvás, evés, sétálás, és persze a játék.

A mezőnyben olyan kutyára is bukkantunk, aminek a története megható. Út mellett találták, a család befogadta, és azóta is boldogan él velük. Most pedig szeretnék versenyünkön megmérettetni.

Nos, ha ezek után úgy gondolják, hogy érdemes megnézniük az állatokat, akkor a Borsod Online-on megtehetik. És ha már ott vannak, akkor szavazhatnak is kedvenceikre.

A legtöbb szavazatot kapott házi kedvencet és gazdáját be is mutatja az Észak-Magyarország és a Borsod Online. És persze egy serleget is kapnak, amely azt bizonyítja, hogy 2012-es versenyünkön az kedvenc lett a megye legédesebb háziállata.

ÉM-NSZR


Egy gépről csak egy kattintás

Fontos tudnivaló a szavazásról, hogy egy állatra, egy IP-címről csak egyszer lehet szavazni. A szavazás határideje november 30-a. A verseny nyertese a legtöbb szavazatot kapott állat lesz. 

Miskolc - A szakember szerint lehet két perc alatt is halat etetni, és lehet "máshogyan" is.

Miskolc - Gáspár Péter, a Miskolc belvárosában található díszhal- és madár bolt tulajdonosa nem most kezdte az ipart, hiszen nagyszülei, és szülei révén 4 éves korától a Széchenyi utcai üzletben éli napjait.

Miskolc – A Borsod Online-on keressük a megye legszebb állatát. November 30-ig lehet szavazni a kedvencekre.

Nézze meg a képeket és szavazzon, hogy Ön szerint melyik a legszebb háziállat. Vajon melyikük fogja elnyerni a címet?


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában