Bacsa dupla 13 perc alatt

Bacsa dupla 13 perc alatt
Győzelemmel búcsúzott a DVTK NB I-es labdarúgócsapata a 2011/12-es szezontól.

A 2011/12-es szezon idei utolsó bajnokiját játszotta a DVTK NB I-es futballcsapata szombaton, a már kiesett Vasas ellen. A piros-fehérek számára még volt némi tétje ennek a mérkőzésnek, hiszen az Európa Liga indulást érő negyedik helyért zajló négyes versenyfutásban még érdekeltek voltak, de előre lépni csak győzelemmel és a többiek botlásával tudtak volna. Ez végül nem jött össze, annak ellenére, hogy a Diósgyőr a jó kezdésének –, a Luque és Bacsa villanásoknak – köszönhetően pár percig úgy állt a már említett versenyfutás, – amelyeknél egy időben lőtték el a startot, – hogy a piros-fehérek megelőzhetik riválisaikat (Bp. Honvéd, Kecskemét, Paks).

A gólzáporosnak induló mérkőzés kétgólos hazai előny után nem úgy folytatódott, ahogy azt ekkor várni lehetett, a Vasasnak ugyanis volt válasza, nem csak egyszer, hanem amikor másodszor is kétgólosra nőtt a hazaiak előnye. És később is, amikor 3-2 volt az állás, mert az ingatag diósgyőri védelemmel szemben több nagy ziccert is kidolgozott a már kiesett csapat. Mégsem cserélte be két rutinos, kispadon ülő középső védője (Gal, Budovinszky) közül egyiket sem Szentes Lázár, hanem az amúgy is átszervezett védelmen, még egyet változtatott: a meccs kétharmadánál Dobost küldte be jobboldali védőnek, ami azt is eredményezte, hogy Takács P.-ből védekező középpályás lett, innen pedig Sekour is előrébb lépett egy sorral.

Végül a mérkőzés a döntés helyességét igazolta, hiszen nem kapott újabb gólt a DVTK, így a szezon végén győzelemnek örülhettek a hazai drukkerek. Hogy siker-e a 7. hely vagy sem, az viszonyítás kérdése. Aki bázisnak a tavalyi NB II-es létet tekinti, annak mindenképpen, aki viszont a vezetőség által megjelölt célhoz, az Európa Liga indulást érő helyhez – ami egy edzőváltást is ,,megért” – méri a szereplést, annak aligha.


JEGYZŐKÖNYV

Diósgyőri VTK – Vasas 3-2 (3-2)
Diósgyőr, 6500 néző. V.: Andó-Szabó (Albert, Tóth V.).  

 Diósgyőri VTK: Rakaczki (6) – Takács P. (5), Nagy T. (5), Vadász (5), Frizoni (5) – Sekour (6), Abdouraman (5) – Gallardo (5), Tisza (6), Luque (6) – Bacsa (7). Szakmai igazgató: Szentes Lázár.

Vasas: Ilizi (6) – Huszárik (5), Mileusnic (6), Tóth M. (5), Kovács G. (5) – Mehmedagic (6), Varga G. (6), Tóth B. (5) – Ferkó (6), Boda (5) – Dajic (6). Vezetőedző: Marjian Vlak.

Csere: Gallardo helyett Seydi (6) a 46., Bacsa helyett Dobos (-) a 62., Mileusnic helyett Reidan (-) a 78. percben.

Sárga lap: Ferkó a 21., Takács P. a 38., Mehmedagic a 45., Dobos a 73., Reidan a 80. percben

Gólszerző: Bacsa (1-0) a 3., Bacsa (2-0) a 16., Dajic (2-1) a 19., Tisza (3-1) a 27., Varga G. (3-2) a 36. percben.
Szentes Lázár: – Köszönjük az ellenfél edzőjének a gratulációt. Tudom, hogy milyen nehéz helyzetben van ilyenkor egy csapat, és edzője, amikor egy már kiesett együttessel kell kiállni. Ma nem úgy játszottak, mint egy kiesett csapat, volt tartásuk, elismerést érdemel a játékunk. A mi játékunk hordozott magában visszatérő elemeket, a védekezésünk hibapontos volt. Annak ellenére, hogy helyzeteink voltak, gólokat szereztünk, a kapott találatok miatt szoros lett a mérkőzés. A második félidőre az volt a cél, hogy stabilizáljuk a játékunkat, ez nagyrészt sikerült is, és megnyertük a mérkőzést.
Marijan Vlak: – Gratulálok a Diósgyőrnek a megszerzett pontokhoz, kihasználták a helyzeteiket, és megérdemelten nyerték meg a mérkőzést. Öröm, hogy sikerült összeszedni magunkat a héten, mert voltak összeállításbeli gondjaik, a sok eltiltott és sérülés miatt alig volt hadra fogható játékosunk. A pályára lépett labdarúgók, azonban korrekt meccset játszottak, gratulálok a produkciójukhoz. Sok helyzetet dolgoztunk ki, de ezeket nem siketül gólra váltani, ezért nem értünk el jobb eredményt.


A gólok története

3. perc: Luque passzával Bacsa lépett ki középen a védők között, akit nem tudtak utolérni, így a csatár a rövid sprintje után, 14 méterről Ilizi mellett higgadtan a kapuba lőtt, 1-0.
16. perc: Luque a jobboldalról kitűnő labdával ugratta ki Bacsát, aki remek helyzetfelismeréssel a kapujából kiinduló Ilizi fölött, 16 méterről a kapuba ívelte a játékszert, 2-0.  

19. perc: Varga G. a kezdőkörből ugratta ki Dajicot, aki a kifutó Rakaczki mellett 16 méterről a kapuba lőtte a labdát, 2-1.

27. perc: Szabadrúgáshoz jutott a DVTK a Vasas kapujától 20 méterre, középen. A labda mögé Luque és Tisza állt, némi meglepetésre utóbbi lőtte el a játékszert, ami a kapu jobb alsó sarkában kötött ki, 3-1.
36. perc: Tóth B. futott előre a baloldalon, a hazaiak nem tudták megállítani, szerelni, így 17 méterről lőhetett, a labda pedig a kapu bal alsó sarkában akadt meg, 3-2.


Edzői nyilatkozatok a Diósgyőri VTK vs. Vasas mérkőzés után

“Tudom, hogy milyen nehéz helyzetben van ilyenkor egy csapat, és edzője, amikor egy már kiesett csapattal kell kiállni. Ma nem úgy játszottak, mint egy kiesett csapat, volt tartásuk, és elismerést érdemel a játékuk” – nyilatkozta Szentes Lázár, a Diósgyőri VTK szakmai igazgatója a Vasas elleni győzelem után.

Labdarúgó OTP Bank Liga NB I.: Diósgyőri VTK vs. Vasas 3-2 (3-2)!

A labdarúgó OTP Bank Liga NB I. 30. fordulójában a Diósgyőri VTK gárdája a már kiesett Vasas együttesét fogadta szombaton 15 órától az Andrássy úti Katlanban. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Borsod Online-on!További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek