Bábszínház gyereknek, de felnőtteknek is Miskolcon

Jelenet az előadásból
Jelenet az előadásból - © Fotó: Vajda János
Miskolc – Negyedik alkalommal rendezték meg a Független Bábosok Találkozóját április 19-20-án a Miskolci Csodamalom Bábszínházban.

A hazai bábosok egy része a kőszínházak falain kívül tevékenykedik, és a minifesztivál ennek az alternatív művészi iránynak biztosít bemutatkozási lehetőséget, amelyet minden évben a Nemzeti Kulturális Alap támogat. Ezúttal négy társulat látogatott el Miskolcra. Az eseményről Szabó Attila ügyvezető számolt be néhány szóban.

Fotó: Vajda János Fotó: Vajda János ©

„Szeretnénk népszerűsíteni az úgynevezett független bábosok tevékenységét. A két-három fős mobilis művészcsoportok műsora kiválóan alkalmas arra, hogy árnyaljuk a repertoárunkat és azokat a kisgyermekes családokat is becsalogassunk a színházba, akik nem tartoznak állandó vendégeink közé.

A bábszínházat sokan gyermekek vasárnapi szórakozásnak tekintik, de léteznek felnőtt darabok is. Ilyen például a fesztiválon bemutatott A széttáncolt cipellők című Grimm mese feldolgozás, amelyet készülünk esti órákban, idősebb vendégeink számára szintén műsorra tűzni.”

– DA –