Babos két tornát is kihagy sérülése miatt

Budapest, 2012. október 5., péntek (MTI) – Jobb karjának sérülése miatt Babos Tímea nem indulhat a jövő heti oszakai és az azt követő luxembourgi, egyformán 220 ezer dolláros versenyen.

Az egyéni világranglista 59. helyén álló magyar játékos – mint a menedzsmentje tájékoztatta az MTI-t pénteken – pihenteti a kezét, de a mozgással teljesen az elmúlt napokban sem állt le; fut és kerékpározik.

A 19 éves magyar teniszező az elmúlt heteket Ázsiában töltötte. A jobb könyök körüli izmok először Kantonban “jeleztek”, hogy valami nincs rendben.

“A kezelések hatására Tokióban semmi gond nem volt, de utána Pekingben ismét rosszabb lett a helyzet – nyilatkozott Babos. – Az Arn Gréta elleni mérkőzést megelőző napon rendkívül szeles időben gyakoroltunk, talán emiatt fájdult meg újra a karom. A párostalálkozót követően pedig már háromszorosára dagadt.”

Valószínűnek tartja, hogy a hosszú és kimerítő szezon miatt következett be a baj.

Az oszakai és a luxembourgi torna jelentette volna Babos Tímea idei versenyszezonjának végét, amely a kényszerpihenő miatt decemberre tolódhat. Ha egészséges lesz és formába lendül, október végén-november elején Tajvanon és Indiában szerepelne két, egyformán 125 ezer dolláros versenyen, majd november végén Dubajban indulna 75 ezres viadalon.

– MTI –

Címkék: ,


További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek