Bábának állt a román rendõr

Romániában egy rendõr segített egy gyermekszülésben – jelentette hétfõn az AFP. Híradásuk szerint a rendõrt a havas utakon elakadt mentõautóból hívták fel, hogy a férfi bábaként segítsen a szülésben.

Romániában a hóviharok miatt több mint 60 vonatjáratot töröltek, szünetet rendeltek el a bukaresti iskolákban, és több országos út is járhatatlanná vált.

“A mentõsök felhívtak a mobiltelefonomon, és elmondták nekem, hogy milyen gyógyszert vigyek a fájdalmak csökkentésére” -mondta a 25 éves rendõr, Dorin Parsoaga a francia hírügynökségnek nyilatkozva. Késõbb az erõs havazásban elakadt mentõsök is megérkeztek a Poienei régióban álló házhoz, és megállapították, hogy a rendõri segítséggel világra jött fiúgyermek egészséges.

Az utóbbi napok erõs havazása teljesen beborította Románia déli részét. Volt, ahol több mint 300 autós töltötte az éjszakát kényszerûen egy helyi kórházban, miután elakadtak jármûveikkel a hirtelen esett nagy hóban. A hóviharok miatt több mint 60 vonatjáratot töröltek a szomszédos országban.

A fõvárosban, Bukarestben tanítási szünetet rendeltek el a napok óta tartó havazás miatt. De több országos utat is le kellett zárni a szüntelen hóesés miatt. Vasárnap délután Bukaresti és Pitesti közötti a rossz látási viszonyok miatt húsz autó rohant egymásba, a tömeges karambolban heten sérültek meg.További hírek a Nagyvilág kategóriából