Babakocsival tolta a szemetet a Szinva-partra Miskolcon

Akt.:
Akcióban a zöldkommandó
Akcióban a zöldkommandó - © Fotó: Tóth István
Miskolc – A közterületi kamerán végignézték a szabálysértést, majd intézkedtek a nő ellen.

Nem volt szerencséje annak a Hatodik utcában élő nőnek, aki nemes egyszerűséggel a Szinva-partot akarta „gazdagítani” a szemetükkel, ahelyett, hogy fizetne a hulladékszállításért. Hiába vitte le a partra a zsákokat, a rendészek a felelősségre vonás mellett vissza is vitették vele.

Kommandóznak is

Júliusban számoltunk be róla, hogy a miskolci városháza, az önkormányzati rendészet, a rendőrség és a helyi hulladékgazdálkodó MiReHu Kft. együttműködésével új rendészeti egység alakult Miskolcon zöldkommandó néven. Az illegális hulladéklerakás eddig is büntetendő volt Miskolcon, és az önkormányzati rendészet mindennapos munkájához tartozott, hogy ellen­őrizze és szankcionálja, az új egység azonban sokkal hatékonyabbá teszi ezt a munkát – mondta el Kovács László Csaba, a rendészet vezetője. Az új csoportnak akadt már azóta felderített ügye, azonban a múlt hétvégén ismét úgy sikerült valakit az illegális szemételhelyezésen rajtakapni, hogy a – városban egyébként már jó néhány ügynél hasonló segítséget nyújtó – közterületi kamerarendszer segítségével szúrták ki az elkövetőt, mint néhány hete a belvárosban azt a férfit, aki egy vendéglátóhely megbízásából tolta el a szemetesüket, hogy kiborítsa belőle a szemetet, ahol senki sem látja.

Ezúttal egy, a belvárostól szemetelés szempontjából fertőzöttebb területen, a számozott utcák környékén sikerült szabálysértőt fogni. Délután hat előtt nem sokkal, már sötétben szúrták ki a rendészet diszpécserközpontjában a Hatodik utcai térfelügyeleti kamera képén azt a nőt, aki babakocsiban szemeteszsákokat tolt a közelben lévő Szinva-part irányába. Mivel feltételezték, hogy nem szeretetből kerültek a zsákok a babakocsiba, és nem is csak a levegőztetésükre indult az illető, így folyamatosan figyelemmel kísérték az útját, és végignézték, amint megállt a patak partján, majd lepakolta a nála lévő három darab szemeteszsákot. Ezt követően – mint, aki jól végezte dolgát – az üres babakocsival elindult visszafelé, amit szintén végigkövettek a kamerán, így látták, hogy a Hatodik utcában melyik udvarra és azon belül házba megy be a babakocsival együtt.

Ezt követően értesítették a gépjárművel szolgálatot teljesítő munkatársaikat.

Elismerte, visszavitte

A kiérkező járőr már – a felvételek közbeni visszanézése után – pontos személyleírást kapott, az elkövetőről, illetve leírást a babakocsiról. Az udvaron mindkettőjüket meg is találták, és – ahogy azt ilyenkor mondani szokták – intézkedést foganatosítottak az ott élő, negyven-egynéhány éves nővel szemben.

Az intézkedés során a nő elismerte a szabálysértés elkövetését, a járőrök így vele szemben szabálysértési feljelentést kezdeményeztek. Ez azonban nem volt elég: visszakísérték a helyszínre a babakocsival együtt, a szemetet pedig visszaszállíttatták a házukhoz. A nőnek így rövid időn belül kétszer is sétát kellett tennie a szemetével, a szabálysértésnek pedig az árát is meg kell majd fizetnie.

ÉM-HI


Terepen a Zöldkommandó autója (képünk egy korábbi bejáráson készült)
Miskolc - Már hazai nagyvárosok is érdeklődnek a Zöldkommandó működéséről. Bő egy hónappal ezelőtt, augusztus másodikán kezdte meg működését a Zöldkommandó szolgálat Miskolcon. Ahogyan arról július végén az Észak is beszámolt, az új rendészeti szervezet a miskolci városháza, az önkormányzati rend...

Útjára indult a zöldkommandó
Miskolc - Összefogással indult el az új típusú ellenőrzés az illegális hulladéklerakás visszaszorítására. A miskolci városháza, az önkormányzati rendészet, a rendőrség és a helyi hulladékgazdálkodó MiReHu Kft. együttműködésével új rendészeti egység alakult Miskolcon zöldkommandó néven, amely szer...

Zöldkommandó ellenőrzi a hulladéklerakást Miskolcon
Miskolc - Új rendészeti egység alakult Miskolcon a városháza, az önkormányzati rendészet, a rendőrség és a helyi hulladékgazdálkodó kft. együttműködésével, a "zöldkommandó" szerdától járőrözik a városban és végez szúrópróbaszerű ellenőrzéseket azokon a helyeken, ahol gyakori az illegális hulladékler...