Büntetőkkel Macik-siker

Büntetőkkel Macik-siker
A jégkorong ob I-ben kedden a Bp. Stars-szal játszott az MJJSE; szerdán is velük csapnak össze.

Nem a legjobb előjelekkel utazott kedden idegenbe a miskolci csapat, amelynél betegség, sérülés miatt csupán tizenhat mezőnyjátékos és két kapus nevét tudták beírni az összecsapás jegyzőkönyvébe. Vagyis minden jel arra utalt, hogy az éllovas Stars (amely a középszakaszban eddigi hat találkozójából mindössze egyet veszített el, az elsőt az Újpesttel szemben) számára nem lesz túl nehéz feladat „begyűrni” a Macikat.

Teltek a percek és a felforgatott MJJSE jól védekezett, sőt, a tizedik perc közepén egy emberelőnyt gólra váltottak a sárga-feketék: a találatot az a Nagy G. jegyezte, aki nem tartozik a Jegesmedvéknél az elsőszámú gólfelelősök közé. Ez követően is akadtak helyzetek, de az első harmadot sikerrel vette Mayer Péter gárdája.

Gyilkos végjáték

A második felvonásban próbált nagy erőket mozgósítani a honi szinten klasszis hokisokkal felálló házigazda, de nem tudtak túljárni sem a hátsó alakzat, sem Duschek kapus eszén.

Büntetés is inkább a nyugtalan Bp. Starsnál akadt, az MJJSE igyekezett fegyelmezett maradni és okos hokival tartani az eredményt. Mi más is lehetett a következmény, minthogy Cizekék kihúzták a középső harmadot is kapott gól nélkül. Így fordultak a mérkőzés utolsó szakaszára a csapatok; s a 44. perc elején csak be tudták küldeni a pakkot a fővárosiak a miskolci kapuba… Ám amikor elhihették volna, hogy innentől kezdve minden sínen van, jött Tóth A., s ismét előnybe hozta a Jegesmedvéket.

De még „gyilkos” 12 perc 51 másodperc várt a Macikra… A nyomás végül Stars-gólt eredményezett (Berta, 56:08), viszont maradt ez az állás, így hosszabbítás következett. Az sem hozott döntést, csak a büntetők. Ebben pedig a Macik voltak jobbak, amiért két bajnoki pontot kaptak.

A két csapat szerdán 18 órától Miskolcon találkozik.

JEGYZŐKÖNYV

Vasas Bp. Stars – Miskolci Jegesmedvék JSE 2-3 (0-1, 0-0, 2-1, 0-0, 0-1) – büntetőkkel.

Budapest, Ice Center, 300 néző.

V.: Haszonits, Nagy, Székely. Stars: Rajna – Kluuskeri, Ennaffati (1), Gergely, Gröschl, Sándor 1 (1), Sille, Szirányi, Fodor (1), Holéczy, Peterdi, Kangyal, Svasznek, Somogyi, Petricko, Berta 1 (1), Szajbert K., Majoross, Virág, Strenk, Ondrejka (k). Edző: Glen Williamson.

Jegesmedvék: Duschek – Cizek, Nagy G. 1, Saluga (1), Strengell, Sijka (1), Egri, Urbán, Hajós (1), Fekecs (1), Tóth A. 1, Budai, Láda P., Kis A., Kállai, Dányi, Popovics, Bálizs (k). Edző: Mayer Péter. Kiállítások: 29+20 perc végleges fegyelmi (Gergely), illetve 14 perc.