BOON Sziréna

2008.06.22. 15:52

Korábban meghibásodást észleltek a gépen

<p>Fehérgyarmat - A közelmúltban kétszer repült úgy a pilóta, hogy röviddel a felszállás után vissza kellett térnie a földre, mert a repülőgépen apró meghibásodást észleltek.</p>

A tragédia helyszínén jártunkkor, vasárnap megtudtuk: az egyik áldozat, a 31 éves rozsályi főhadnagy barátait, ismerőseit mélyen megdöbbentették a médiából megismert eddigi vizsgálati eredmények.

– Nem voltam ott a balesetnél, a szemtanúk elmondása alapján megismert esetről így nem mondhatok véleményt. A gyász időszakában, közeli ismerősként nem is szeretném firtatni a történteket – nyilatkozta Ignácz Zoltán egyik barátja, aki a szerencsétlenség előtt néhány nappal találkozott a pénteken elhunyt főhadnaggyal.

– Természetesen, mint mindig, most is beszélgettünk a repülésről – emlékezett vissza az akkori beszélgetésre a neve elhallgatását kérő barát, s így folytatta: – Zoli elmondta, a közelmúltban kétszer repült úgy, hogy röviddel a felszállás után vissza kellett térnie a földre, mert a repülőgépen apró meghibásodást észleltek. Kérdeztem, a kecskeméti repülőnapon fog-e szerepelni, mire azt válaszolta, ha kapna ilyen feladatot, nem szívesen vállalná, mert földközeli manővereket kell végezni, ami köztudottan nagyon veszélyes.

– Hozzátette: nem akarok meghalni. Ha emberi jóérzésből nem is, de kegyeletből azt kellene szem előtt tartani, hogy két ember életét vesztette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!