Azzal fenyegetõzött, hogy mindenkit lelõ, ha pisztolyt szerez

Pisztolyt szerez és lelövi a hivatal dolgozóit, ha intézetbe vitetik a sógornõje gyerekeit – ezzel fenyegetõzött egy vasmegyeri férfi a helyi községházán. Az eset még kedden történt, de csak csütörtökön hozta nyilvánosságra a rendõrség.

Azzal fenyegetõzött kedden egy vasmegyeri férfi a helyi polgármesteri hivatalban, hogy pisztolyt szerez és megöli az ott dolgozókat, ha intézetbe vitetik a vele lévõ sógornõje gyerekeit. A rendõrõrség zaklatás miatt indított eljárást egy 22 éves férfi ellen – tájékoztatta csütörtökön a Független Hírügynökséget Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendõr-fõkapitányság szóvivõje. Az ügy elõzménye, hogy a gyanúsított bátyját nemrég elõzetes letartóztatásba helyezték kiskorú veszélyeztetésének megalapozott gyanújával; egyik lányát pedig, akit a rendelkezésre álló adatok szerint a családban többször bántalmaztak, a rendõrség ideiglenes hatállyal gyermekvédelmi intézetben helyezte el.

A 22 éves nagybácsi valószínûleg abban bízott, hogy a többiek intézetbe vitelét megakadályozza, ha fenyegetõzik, de nem járt sikerrel. Zaklatás miatt eljárás indult ellene. A férfi szabadlábon védekezhet.