Azt mondták, bomba van az autójában

Miskolc – Igencsak meglepődött az a miskolci férfi, akit azzal állítottak meg a rendőrök, hogy egy bejelentés szerint az autójában bomba van. A járműben végül nem találtak robbanószerkezetet a szakemberek. Mint kiderült, a fenyegetés hátterében családi vita áll.

Az eset még hétfőn történt, de kedden hozta nyilvánosságra a rendőrség. Dobi Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs munkatársa a Független Hírügynökségnek elmondta: az egyik miskolci egészségügyi intézményt hívta fel telefonon egy nő azt állítva, hogy egy személygépkocsiban – amely éppen a kórház felé tart – bomba van. A helyszínre irányított járőrök és bombakutatók tüzetesen átvizsgálták a járművet, de nem találtak robbanószerkezetet.

A rendőrségi adatgyűjtés során egy miskolci nőre terelődött a gyanú. A rendelkezésre álló adatok szerint az asszony egy családi vita miatt akart ily módon bosszút állni hozzátartozóján. A tettessel szemben a Miskolci Rendőrkapitányság közveszéllyel fenyegetés miatt indított eljárást.

– Független Hírügynökség –