Friss hírek

2010.12.07. 14:57

MSZP: Politikai blöff a kormányfő politikai nyilatkozata

<p>Politikai blöffnek tartja az MSZP a miniszterelnök által jegyzett politikai nyilatkozatot - áll az ellenzéki párt elnökének keddi közleményében. Mesterházy Attila szerint csupán egy kétségbeesett kísérlet a kormányzati kapkodás leplezésére, a hazai és az európai közvélemény megnyugtatására. Az MSZP elnöke hozzátette: a nyugdíjpénztári tagok védelme érdekében nem összefércelt nyilatkozatokra, hanem világos törvényi garanciákra lenne szükség.</p>

A nyilatkozattervezet olyan ígéreteket tartalmaz, amelyek a benyújtott törvényjavaslatban nincsenek benne, ráadásul több ponton ellentétben áll a Fidesz-KDNP által benyújtott költségvetéssel is, így csak tovább generálja a bizonytalanságot - áll Mesterházy Attila közleményében. Az MSZP elnöke ismét ígéretet tett arra, hogy amint lehetőségük lesz rá, törvényi garanciákat adunk a magánnyugdíj-pénztári károsultak kárpótlására.

A Nemzetgazdasági Minisztériumban dolgozzák ki a szükséges előterjesztést ahhoz, hogy adómentesen vehessék fel reálhozamukat azok a magánnyugdíj-pénztári tagok, akik 2011. január 31-ig visszatérnek az állami nyugdíjrendszerbe - mondta kedden a miniszterelnök szóvivője újságíróknak a Parlamentben. Azt nem tudni, mikor szavazhat az Országgyűlés a javaslatról, de Szijjártó Péter szerint a tárcánál tisztában vannak azzal, hogy sürget az idő. A magánnyugdíj-pénztári tagok védelméről szóló politikai nyilatkozat tervezetét kedden nyújtotta be három fideszes politikus, ebben van szó a reálhozam adómentességéről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!