Azt hazudta, elrabolták negyven millió forintját, végül ellene indult eljárás

Elrabolták negyvenmillió forintját – állította az a nő, aki ellen hatóság félrevezetése miatt indított nyomozást a rendőrség. Ám kiderült, hogy az asszony mindezt csak kitalálta. Közben felmerült annak a gyanúja is, hogy a nő többektől különböző összegeket vett át azzal az ígérettel, hogy azt haszonnal adja vissza. Viszont ezek csak részben, vagy egyáltalán nem teljesültek. A Független Hírügynökség úgy tudja, a ’90-es évek egyik hírhedt csalójáról, Tribuszer Zoltánnéról van szó.

A nő tavaly novemberben azzal ment a rendőrségre, hogy 40 millió forintot raboltak el tőle, ezért több hitelezőjét nem tudta időben kifizetni. Az ügyben a feljelentés alapján felfegyverkezve, jelentős értékre elkövetett rablás miatt indult eljárás. A nyomozók aprólékosan minden információt végigjártak, így derült ki, hogy a feljelentő csak kitalálta a rablást. A rendőrség a nyomozást január 17-én szüntette meg bűncselekmény hiányában. A határozat ellen a feljelentő sem panaszt, sem kifogást nem tett.

Ugyanakkor ellene hatóság félrevezetése miatt indult eljárás, továbbá a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya is nyomoz, mert felmerült annak gyanúja, hogy a nő többektől különböző összegeket vett át, hogy azt haszonnal adja vissza, de ezek végül alig, vagy egyáltalán nem teljesültek.

A gazdaságvédelmi nyomozók vizsgálják a pénzügyi eseményeket, eddig már tíznél is több tanút hallgattak meg és további bizonyítékokat gyűjtenek, egyelőre még nincs az ügyben gyanúsított.

A Független Hírügynökség úgy tudja, a ’90-es években ténykedő több milliárdos csalássorozata kapcsán ismertté vált komlói Tribuszer Zoltánnéról van szó, akiről tavaly télen reppentek fel újabb hírek, hogy ismét jelentős hozamot ígérő kölcsönügyekbe keveredett.