Azonosítatlan kétlábú, szőrös lény fosztogatja a belarusz vetéseket

Fehéroroszország lidszkiji járásában három környékbeli falu vetéseiben és gyümölcsöseiben is láttak egy szőrrel borított, két lábon járó lényt, amely a termést dézsmálta meg. Krasznovci, Kovali és Rulevicsi lakosai közül többen is egyöntetűen állítják, hogy egy körülbelül másfél méter magas, két lábon járó, szőrös “valamit” láttak a településeket övező vetések és gyümölcsösök területén.

Az egyik gazda arról számolt be a belarusz BELTA hírügynökség tudósítójának, hogy előző este a gyümölcsöseiben termő zöld almákból lakmározott éppen az ismeretlen lény, amikor a közelbe ért. A teremtmény azonban még azelőtt kereket oldott, hogy pontosan azonosítani tudta volna a férfi.

Hasonló esetekről számoltak be a szóban forgó járás más faluinak gazdái is, akik a dinnye- vagy búzaföldjeiken látták a szőrös lényt. A fehérorosz hírügynökség munkatársai által megkeresett állatbiológus szerint nagy valószínűséggel egy fogságból kimenekült emberszabású majom lehet az “elkövető”.

Ez ilyen egyed azonban csakis a járás egyetlen állatkertjéből szabadulhatott el, amelynek munkatársai azonban kitartóan állítják, hogy lakóik közül egy sem hiányzik…