Friss hírek

2010.08.16. 10:56

HIV-per Németországban: bűnösnek vallotta magát a szeretője megfertőzésével vádolt popsztár

<p>Bűnösnek vallotta magát hétfői tárgyalásán Nadja Benaissa német popsztár, aki a vád szerint eltitkolta szexuális partnerei elől, hogy HIV-pozitív, miközben védekezés nélkül feküdt le velük. Egyik szeretője később megfertőződött. A No Angels nevű lánycsapat 28 éves énekesnője akár tíz évig tartó börtönbüntetést is kaphat.</p>

A német popcsillag a darmstadti bíróságon tartott tárgyalásának első napján elismerte, hogy nem tudatta szexuális partnereivel, hogy HIV-pozitív, amikor védekezés nélküli szexet folytattak. A vád szerint Benaissa 1999-ben tudta meg, hogy megfertőződött az AIDS vírusával. Ennek ellenére három férfival is védekezés nélkül feküdt le 2000 és 2004 között, akik közül az egyik később elkapta a vírust, a vád szerint a német popsztártól.

A nő ellen súlyos testi sértés, valamint négyrendbeli súlyos testi sértés kísérlete miatt indítottak eljárást, és hat hónap és tíz év közötti börtönbüntetésre ítélhetik, ha bűnösnek találják. A popénekest 2009 áprilisában tartóztatták le egy frankfurti szórakozóhelyen, fellépése előtt.

Benaissa a No Angels nevű lánycsapat tagjaként 2000-ben vált híressé, egy tehetségkutató műsor után. A banda több mint ötmillió lemezt adott el, mielőtt 2003-ban feloszlott. 2007-ben újraalakultak, és egy évvel később ők képviselték Németországot az Eurovíziós Dalfesztiválon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!