Azonnali vizsgálat az Árpád hídon kialakult torlódás miatt

Azonnali vizsgálatot rendelt el Hagyó Miklós az Árpád hídon kedden kialakult forgalmi dugó miatt. A főpolgármester-helyettes arra kérte a Főpolgármesteri Hivatal Közlekedési Ügyosztályának vezetőjét, hogy haladéktalanul vizsgálja ki: kit és milyen mértékben terhel a felelősség.

A főpolgármester-helyettes szerint a munkaterület lefedésére szolgáló szerkezet ellenére a forgalomnak folyamatosnak és zavartalannak kellett volna lennie. Ehelyett torlódásokat és komoly gondot okozott az autósoknak.

Ezért a Főpolgármesteri Hivatal Közlekedési Ügyosztályára és a kivitelezést megrendelő Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.-re is kiterjedő vizsgálatnak arra is ki kell térnie, hogy milyen intézkedésekkel lehet a felújítás alatt a forgalmat gyorsítani, a közlekedést megkönnyíteni.

A főpolgármester-helyettes az eredmények függvényében felszólítja a felelőst, hogy vizsgálja meg a szerkezeten fennakadt járművek esetleges kárigényeit. A vizsgálat megállapításait és az ügyosztály intézkedési javaslatait legkésőbb szerdán, a kora reggeli órákra kérte a főpolgármester-helyettes.