Azonnali kilépésre szólította fel az SZDSZ Urbán Imrét

Azonnali kilépésre szólította fel csütörtökön az SZDSZ Urbán Imrét, a jászapáti csoport elnökét. Közleményükben indoklásként azt írják, egy liberális pártban elfogadhatatlan a Magyar Gárdával való együttműködés, a homofób és rasszista nézetek.

A csütörtöki Magyar Nemzet számolt be arról, hogy Urbán Imre pizzériájában tart a hétvégén tagtoborzót a Magyar Gárda. A cikkben Urbán Imre kitért arra is: hiába tagadják sokan, szerinte van cigánybűnözés, illetve kifogásolta, hogy százmilliókat költenek a homoszexuálisok felvonulására, azzal viszont csak a Magyar Gárda törődött, amikor egy magyar családnak kellett elmenekülni otthonából.

Urbán Imre Magyar Nemzetben megjelent kijelentései tagadják az SZDSZ értékeit, ellentétesek mindazzal, amiben mi, szabad demokraták hiszünk, amiért 20 éve dolgozunk -olvasható a párt közleményében.

Az SZDSZ ezért azonnali kilépésre szólította fel Urbán Imrét. Mint írják, amennyiben ő ezt nem teszi meg, fegyelmi eljárást indítanak ellene, és kizárását fogják kezdeményezni.