Azonnali egyeztetést kezdeményez Kóka a hitelválság miatt

Tárgyalásra hívja Kóka János, az SZDSZ frakcióvezetője a parlamenti pártok, és az Országgyűlés illetékes szakbizottságainak vezetőit, valamint a kormány és a Magyar Nemzeti Bank képviselőit, hogy közösen keressenek megoldást arra, hogyan segítsék át Magyarországot a pénzügyi válságon. A liberális politikus a Független Hírügynökségnek azt mondta: kezdeményezik, hogy már pénteken üljenek egy asztalhoz a felek és közösen igyekezzenek minimalizálni a pénzügyi válság országot érő hatását.

Kóka János szerint az azonnali cselekvésre az elmúlt napokban a világban és magyar a pénzpiacon történt események miatt van szükség. Példaként a Magyar Állampapírok és a tőzsde mozgását és a forintárfolyam alakulását említette.

A kormány és a parlamenti pártok legfontosabb dolga, hogy megvédje a vállalkozások és a háztartások gazdasági biztonságát és segítse át Magyarországot a pénzügyi válságon – mondta Kóka János. Az egykori gazdasági miniszter szerint a válság független a magyar gazdaság és pénzügyi piac állapotától és erősségétől. Most minden politikai pártnak félre kell tenni az egyéni érdekeket és politikai küzdelmeket és közösen összefogva kell cselekedniük – fogalmazott.

Javasoljuk, hogy még a mai napon üljenek egy asztalhoz a frakciók és parlamenti bizottságok vezetői, valamint a kormány és a Magyar Nemzeti Bank képviselői – fogalmazott a politikus. Kóka János hozzátette, hogy az Országos Érdekegyeztető Tanács is sokat tud segíteni mértékletességgel és azzal, ha tisztán értik az ország jelenlegi helyzetét.