Friss hírek

2008.10.20. 13:32

20 milliárd forint "ajándékról" mondott le egy orosz rendőr

<p>Alekszej Podkoritov nem hitt a szemének, mikor bankkártyája egyenlegének lekérdezésekor egy tizenkét jegyű számot tartalmazó elismervényt adott ki a bankautomata. Ebből a pénzből a rendőrként dolgozó "szerencsefia" akár az egész Toyota-centr kereskedelmi láncot megvehette volna.</p>

A tomszki illetőségű Alekszej Podkoritov úgy tudta, mindössze egyetlen rubel szerepel a bankkártyáján, azért behelyezte azt az első útba eső bankautomatába. Legnagyobb meglepetésére az ATM egy közel 4 milliárd rubel (30 milliárd forint) összegű egyenleget mutatott - írja az UA.info ukrán internetes hírportál. Alekszej még egyszer ellenőrizte a számot, majd 1000 rubel leemelésével próbálkozott. A tranzakció pillanatok alatt végbement, és az automata képernyőjén szereplő összeg szinte alig változott.

Mikor végre szóhoz tudott jutni, felhívta a barátait, adjanak tanácsot, mihez kezdjen ennyi pénzzel. Többen is azt tanácsolták neki, hogy haladéktalanul vásárolja fel a japán Toyota összes oroszországi érdekeltségét. A maradék pénz kamataiból pedig még az unokái is gond nélkül megélhettek volna.

A jogkövető köztisztviselő azonban úgy vélte, hogy nyilván valami hiba következhetett be, ezért bement az illetékes bank igazgatóságára, ahol keményen megszorították a kezét, és köszönetet mondtak a számítógépes rendszerben bekövetkezett hiba felfedezéséért. Mindezért egyetlen kopejka jutalmat sem kapott, sőt emlékeztették, hogy egy korábban felvett bankkölcsöne tekintetében meglehetős tartozásokat halmozott fel, amit ideje volna törlesztenie...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!