Friss hírek

2010.08.04. 06:06

Ma kezdődik az Ördögkatlan Fesztivál

<p>Egyebek mellett színházi előadásokkal, koncertekkel, képzőművészeti és irodalmi programokkal várják a közönséget az Ördögkatlan Fesztiválon. Immár harmadik alkalommal rendezik meg, augusztus 4-e és 8-a között tartják három baranyai településen: Nagyharkányban, Kisharkányban és Palkonyán - mondta a Független Hírügynökségnek Seress Zoltán, a Bárka Színház igazgatója.</p>

2008-ban tartották Baranya megyében az első Ördögkatlan Fesztivált, korábban egy időre Pulára települt a Bárka Színház nyáron, a Művészetek Völgye elnevezésű programsorozatra. Augusztus 4-e és 8-a között rendezik meg az idei Ördögkatlant, egyik céljuk, hogy ne legyen hosszabb a fesztivál, hogy "ne nője túl magát"- fogalmazott Seress Zoltán. Hozzátette: több tucatnyi koncertet, színdarabot és számtalan képzőművészeti és más programot láthatnak az érdeklődők.

A Kaposvári Egyetem "Füst a szemében" címmel Cseh Tamás-estet rendez, de a tavaly elhunyt zenész emlékére egykori pályatársai is koncertet adnak: többek között Kátai Zoltán, Víg Mihály, Másik János, Takáts Eszter, Berecz András, a Singas Project zenekar és a kaposvári színművészeti főiskola ifjú növendékei állnak majd színpadra.

Lois Viktor is fellép majd különleges hangszereivel, a többi között kerékpárhenger-kuplét, esztergapad-oratóriumot és írógéppuskát szólaltat meg.

A színházi előadások közül meg lehet majd nézni Ödön von Horváth "Istentelen Ifjúság" című darabját a Bárka Színház előadásában. Szintén ők mutatják be Luigi Pirandello "Nem tudni, hogyan" című darabját. Lesznek táncos előadások is. Bemutatkozik a KoMa Társulat, Besenczy Árpád pedig egymaga előadja Petőfi Sándor "A helyiség kalapácsa" című darabját. Háy János "Házasságon innen és túl" című művét pedig Rátóti Zoltán előadásában lehet majd megnézni. Ott lesz Mácsai Pál is, aki az Örkény István életéről szóló "Azt meséld el, Pista!" című produkcióval áll a nézők elé.

További információ a www.ordogkatlan.hu internetes oldalon található.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!