Az utolsó pillanatra hagyják a gazdák az egységes kérelmek beadását

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal az idén a legkorábbi időpontban, ápr. 3-án megnyitották az ügyfélkaput a gazdák előtt, hogy több idejük legyen az egységes támogatási kérelmek beadására.

A VM arra kéri a gazdálkodókat, hogy ne várjanak a beadással az utolsó pillanatig azaz május 15-ig, mivel aki a megjelölt időpont után adja be kérelmét, minden késedelmes nap után egy százalékkal kevesebb támogatást kap.

A 2011 június 11-e után beadott kérelmeket pedig elutasítják. Az MVH  felhívja a gazdálkodók figyelmét, hogy  minél előbb adják be  egységes kérelmüket,szükség esetén kérjék a falugazdászok, kamarai tanácsadók segítségét.

Rá is szorulnak gazdálkodóink a segítségre, mert –  különösen az idősebbek  – nem rendelkeznek számítógéppel, nem tudják használni az internetet, a falugazdásznál pedig –mivel – több település tartozik hozzájuk nem tudják kivárni, hogy tanácshoz jussanak, a kamarai tagokat nem is ismerik valamint a szántás-vetéssel vannak elfoglalva.

Sokan azért várnak  a beadással, mert nem tudják eldönteni mit vessenek, nem tudják megadni a vetéskódokat. Ebben is támogatásra szorulnak.

 

                                                                             Mácsai Erzsébet