Az utolsó pillanatban

By Marosréti Ervin
Az utolsó pillanatban
A Bükfürdő Rally előtti napokban felgyorsultak az események a Spici Racing Team Hungary csapatánál.

A Mitsubishi EVO X-eshez szükséges alkatrészek már a team rendelkezésére állnak, így az országos bajnokság harmadik futama előtt gőzerővel dolgoznak, hogy a tervezett fejlesztéseket végre tudják hajtani. A péntek délutáni prológ előtt, éppen teszt közben értük el Spitzmüller Csabát.
– Tényleg az utolsó pillanatban jöttek meg az R4-es kitthez szükséges alkatrészek – árulta el a pilóta. – Igaz nem minden, de a többsége most már itt van. Kicsit ki vagyunk csúszva az időből, de nagyon bízom benne, hogy a rajtig minden rendben lesz. Az autó könnyítése megtörtént, igaz még így is jóval a homológ súly fölött vagyunk. A beállítások terén viszont még van mit csiszolni, az utolsó néhány órában azon vagyunk, hogy a szombati gyorsasági szakaszokra maximálisan ráhangoljuk a Mitsubishit.

Az idei bajnokság első két futamán nem tudott célba érni Spitzmüller Csaba és Szőke Tamás. Nagyon bíznak benne, hogy ez a rossz sorozat az első murvás versenyen megszakad. Mint ismert, tavaly Spici nem vett részt a hazai értékelésben, de Bükfürdőn elindult, tehát az akkori tapasztalatokat is fel tudja majd használni ezen a hétvégén.
– Szeretek murván versenyezni, és a hangulat is nagyszerű a csapaton belül – tette hozzá Spici. –  Nyilván van hiányérzetünk, hiszen egyelőre még nincs a nevünk mellett pont. Bízom benne, hogy ha a beállításokat megtaláljuk, akkor ilyen körülmények között talán eltűnnek azok a lóerő különbségek, amelyek aszfalton jelentkeztek. Az a jó, hogy a nehézségek ellenére nincs feszültség, igyekszünk mindent megoldani a verseny kezdetére, de mindezt jókedvűen tesszük. Élvezzük, hogy itt vagyunk, és ismét ott lehetünk a többiek között. Remélem, most végig számolniuk kell majd velünk.
 
 
A Prince Bükfürdő Rallye programja
Június 3. (péntek), 17.00
Prológ, Bükfürdő, Fürdő külső parkoló
Június 4. (szombat), gyorsasági szakaszok
GY1 – Káld/1             11.05 (az első autó rajtja)
GY2 – Bögöte/1        11.38
GY3 – Söpte A/1        12.46
GY4 – Káld/2            15.32
GY5 – Bögöte/2        16.15
GY6 – Söpte B/1        17.23
Június 5. (vasárnap), gyorsasági szakaszok
GY7 – Szeleste/1        08.53
GY8 – Söpte A/2        09.31
GY9 – Horvátzsidány/1    10.14
GY10 – Szeleste/2        12.45
GY11 – Söpte A/3        13.23
GY12 – Horvátzsidány/2    14.06

 További hírek a boon-sportoldal kategóriából

Sporthírek