Az utolsó interjú – Interjú a Népszabadságban Bajnai Gordonnal

Szükséges és eredményes volt, amit egy év alatt csináltak, így nem is bánja, hogy belevágott a feladatba – ezt mondta a Népszabadságnak adott interjújában Bajnai Gordon. A leköszönő miniszterelnök szerint ugyanakkor még nagyon sok dolog vár az utánuk jövőkre. Ilyen például szerinte egy tisztességesebb pártfinanszírozási törvény elfogadása.

Bajnai Gordon hozzátette: ha egy évvel ezelőtt a Fidesz-KDNP került volna hatalomra, akkor mostanra a legitimitása mélyponton lenne az elkerülhetetlen intézkedések vagy a válság miatt. A Jobbik szerepléséről a leköszönő miniszterelnök azt mondta, hogy a szélsőségesek az egész országnak ártanak, még úgy is, hogy nincsenek kormányon. Magyarországról most kettős a kép a világban: egyfelől erősödik az eredményes válságkezelés miatt a bizalom, ugyanakkor szinte minden véleménynyilvánításban előjön vészjósló jelként a szélsőjobb térnyerése – tette hozzá a Népszabadságnak adott interjújában a laköszönő miniszterelnök.

Haza és Haladás névvel alapítványt hoz létre Bajnai Gordon. Az alapítvány elsődleges célja és feladata a Bajnai-kormány örökségének gondozása és védelme. Az alapítvány indulásához szükséges költségeket – mintegy kétmillió forintot – a távozó miniszterelnök saját forrásból fedezi.



0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .






hirdet�s