Az utolsó est az Ifiházban?

Az ifiház nagytermébe költözik a rendészet, de még kérdés, mikor
Az ifiház nagytermébe költözik a rendészet, de még kérdés, mikor - © Fotó: Kozma István
Miskolc – Az Illés klub már úgy tűnik, költözik az Ifjúsági Házból, az Adyban folytatják.

„Tizenhárom év után eljött az idő, hogy végleg elbúcsúzzunk attól a helytől, amely 2006. november 23-a óta otthont adott a Miskolci Illés Klubnak havi rendszerességgel” – írja a Face­bookon Mező István, a klub vezetője. Az említett utolsó koncert január 18-án (pénteken) lesz az Ifjúsági Házban, azután költözniük kell, mert – mint fogalmazott a klubvezető – februártól elveszi a rendészet a nagytermet.
Mint lapunknak elmondta, az Ifjúsági Ház egyik dolgozójától van az információ. Felmerült, hogy megszervezhetnék a klubot a ház előterében, de az túl kicsi, így valószínű, az Ady művelődési házba költöznek februártól.

Várjuk a választ

Érdeklődtünk az Ifjúsági házban, hogy valóban eljött-e az ideje, hogy át kell adniuk a nagytermet, de hárították a kérdést. Megkérdeztük ugyanezt a miskolci önkormányzattól, de lapzártánkig nem kaptunk választ. (Továbbra is várjuk.) Egy biztos, októberi ülésén döntött a miskolci közgyűlés arról, hogy a város 458 helyén 768 kamerát helyeznek el. Az operatív központot az Ifjúsági Ház színháztermében alakítják ki. A kezdés konkrét időpontját nem jelölték meg.

Mező István | Fotó: Ádám János

Arról, hogy az Ifjúsági Háznak költöznie kell, 2017 júniusában írtunk először, akkor derült ki, hogy a rendészetnek kell a nagyterem.

Még nem építik

Később felmerült, hogy a Szentpáli iskola volt, Csengey utcai épületébe költözhetne a művelődési ház, miután felújították. A korábbi tervek szerint az épületet tavaly szeptemberben kellett volna átadni, ám még a munkálatok sem kezdődtek meg.

ÉM-HM


A Szentpáli volt épülete. Mikor újul meg?
Miskolc - Külső forrásokat szeretnének­­­ bevonni a kiszemelt épület felújításához.­­­­­ A néhány nappal ezelőtt megtartott miskolci közgyűlési ülésen Simon Gábor, az MSZP-frakció vezetője kérdezte meg dr. Kiss János alpolgármestertől, hogy készen lesz-e szeptember elsejére a volt Szentpáli közép...

A kerítés mögött látszanak a munkagépek
Miskolc - Megerősítette a miskolci önkormányzat: építkeznek, de még nem tudni, mikorra készülnek el. Elkezdődött az építkezés a Szentpáli István Szakközépiskola hajdanvolt épületénél – írtuk a napokban. Hogy magát az épületet újítják-e fel, nem tudtuk megállapítani, mert a helyszínen annyit láttu...