Az utolsó Baross-nap Parasznyán

Parasznya – A 19. Baross napot május 18-án délután két órától rendezik meg a parasznyai Baross Gábor Körzeti Általános Iskolában.

Ez az utolsó Baross nap, mivel az intézmény szeptember 1-jétől átkerül a Tiszáninneni Református Egyház fenntartásába,s megváltozik az iskola neve is – közölte lapunkkal Madarász Jánosné igazgató. Az ünnepi műsorban az intézmény 6. osztályos tanulói,zenészpalántái és az énekkar Baross Gábor alakját méltatják. Felelevenítik a múltat, az iskola elnevezésében történt változásokat, a régi színes programokat.

Ezt követően átadják a színpadot a néptáncos és társastáncos gyerekeknek, valamint furulyán, trombitán, fuvolán szintetizátoron és csengettyűn játszóknak. A fellépők között nemcsak az iskola jelenlegi tanulóit, hanem régi diákjait is hallgathatják a jelenlevők – tudtuk meg Jakabné Gál Mariann pedagógustól. A meghívottak között szerepel Demeter Zoltán országgyűlési képviselő, a Pitypalatty-völgy polgármesterei, jegyzői, óvoda- és intézményvezetők, a volt pedagógusok. A szülő-diák meccsen szurkolhatnak a nézők, majd tréfás versenyek szórakoztatják az érdeklődőket. Délután öttől Szajkó Anita és Tötös Roland pop-és musical egyvelege hangzik el. A finom falatokról Kelemen József és Rácz Lajos polgármesterek gondoskodnak, akik üstben főzik az ebédet. A Parasznyai Ifjúságért Egyesület nyugdíjas tagozata pedig finom fánkkal vendégeli meg a megjelenteket. Az ünnepség a Baross Gábor Körzeti, Kéttannyelvű Alapfokú Művészeti Általános Iskola és a fenntartó önkormányzat közös szervezésében jön létre. Bíznak abban a szervezők, hogy az utolsó Baross napon minden jelenlévő nagyon jól szórakozik majd, és sikerül méltóképpen lezárni egy korszakot az iskola életében.

ÉM-BGy