Az utóbbi négy év legnagyobb kábítószerfogása Zalában

Akt.:
Zalaegerszeg, 2012. október 17., szerda (MTI) – Mintegy 30 millió forint a piaci értéke annak a 17 kilogrammnyi marihuánának, amelyet egy Zalaegerszeghez közeli hegyi épületben állított elő vadkenderből egy helyi férfi – közölte a zalaegerszegi rendőrkapitányság vizsgálati osztályának vezetője szerdán.

Farkas Tibor a sajtótájékoztatón elmondta: négy éve nem volt Zalában ilyen nagyságrendű kábítószerfogás, amellyel összefüggésben a bíróság már előzetes letartóztatásba helyezte a múlt pénteken elfogott 33 éves termesztőt, a rendőrség pedig további hat embert hallgatott ki.

A büntetett előéletű gyanúsított háza a pincétől a padlásig tele volt vadkenderrel, valamint a termesztéséhez és feldolgozásához szükséges eszközökkel, amelyek jelentős részét, illetve a nagyméretű papírzsákokba csomagolt növényeket a sajtótájékoztatón is bemutatták.

Az osztályvezető közlése szerint a múlt héten kaptak információt arról, hogy a Zalaegerszeghez közeli Avas-hegyen, egy pincénél kábítószert termeszt egy férfi. A múlt pénteken tartott helyszíni szemle során a rendőrök megtalálták az épületet és azt a szabadtéri területet, ahol a vadkendert termesztették. A gyanúsított ekkor még nem volt a helyszínen, később azonban megérkezett, akkor fogták el.

Az épületben összesen 17 kilogramm szárított és feldolgozott kannabiszt találtak és foglaltak le. A rendőrség kezdeményezésére a férfit vasárnap egy hónapra előzetes letartóztatásba helyezte a Zalaegerszegi Törvényszék.

Kérdésre válaszolva Farkas Tibor hozzátette: a 33 éves gyanúsított többször állt már bíróság előtt, egyebek mellett ittas járművezetés, segítségnyújtás elmulasztása, illetve garázdaság miatt szabtak ki rá büntetést.

Az osztályvezető az MTI kérdésére elmondta: a kihallgatott további hat ember szerepét még tisztázni kell, a rendőrök most térképezik fel a kábítószer-terjesztői hálózatot, illetve a fogyasztói kört.

– MTI –