Az útkeresés időszaka

Mintha egy kottából írták volna a Marso-Carmo Suzuki NYKK élvonalbeli férfi kosarasainak első és második mérkőzését.

Miként Debrecenben, vasárnap a Paks ellen is akadtak kiváló periódusai a nyíregyházi gárdának, de a reális győzelmi esélyek a harmadik negyedben rendre elillantak.

Kiderült, egy hét alatt nem lehet csodát tenni, jelenleg még ennyire vagyunk képesek – mondta Horváth Imre edző. – Miként legutóbb, most is jól indult a mérkőzés, nyolc pontos előnyünknél is próbáltunk az addigi ritmusunkban játszani, de nem sikerültek úgy a dolgaink, mint addig. Az is hasonló volt a debreceni meccshez, hogy a harmadik negyedben ismét akadt egy felzárkózási kísérletünk, aztán próbálkoztunk sok mindennel, például védekezésváltással is, ami ezúttal nem jött be. A negyedik etapban már kockáztatnunk kellett, gyorsan és kintről dobtunk, ez viszont fordítva sült el, és a kontrákból a Paks ért el rendre kosarakat.

A tavalyi első és második helyezett elleni meccseknek és vereségeknek milyen üzenetei vannak?

– Amiatt nem vagyok bosszús, hogy a két bajnokesélyes gárda ellen voltak olyan időszakok, amikor egyenrangú ellenfelek voltunk – válaszolt a tréner. – Amiatt viszont igen, hogy ezek az időszakok két negyednyi időre terjednek ki. Meglepetésgyőzelmekre nekünk is szükségünk lesz, de ezeket nem feltétlenül a tavalyi két döntős ellen kell elérnünk. Az útkeresés időszakát éljük, kondícionális problémáink is vannak, és előbb-utóbb kordába fogjuk szorítani, hogy ki mit engedhet meg magának a pályán. Ehhez nekem is jobban meg kell ismerni a játékosokat és nekik is több áldozatvállalásra lesz szükségük. Az viszont már látszik, nálunk nem az egyéni villogások fognak dominálni, nekünk csapatként kell kiemelkedőt nyújatni.

– Bodnár Tibor –