"Az út vadabb felén" – könyv a Hobo Blues Band (HBB) 30 évéről

Csütörtökön délelőtt mutatták be az egyik budapesti könyvesházban Rozsonits Tamás az idén 30 éves Hobo Blues Band zenekarról írt kötetét. Az EMI Zenei Kft. gondozásában megjelent “Az út vadabb felén” című kiadványt Földes László (Hobo) a csütörtöki sajtóbemutatón hiteles könyvek nevezte.

A könyv szerzője Rozsonits Tamás ahhoz a generációhoz tartozik (1963-ban született), amelyik a HBB zenéjén, Hobo szövegein nőtt fel, sőt miattuk kezdett el zenélni. ( Rozsonits Tamás a Moby Dick együttes dobosaként három nagylemezt készített, később az elektronikus médiában dolgozott, majd zenei szaklapoknak publikált, és több multinacionális lemezkiadó munkatársaként tevékenykedett).

A csaknem ötszáz oldalas kötet a szerző szándéka szerint bemutatja a Hobo Blues Band harmincéves történetét, a zenekarban megfordult szinte valamennyi zenész, technikus, pályatárs beszámolója alapján. Rozsonits Tamás hangsúlyozta: Az út vadabb felén című kötet nem lexikon, és nem is szakkönyv, egyszerűen egy kordokumentum, amit megpróbált kellő alapossággal megírni.

A csütörtöki könyvbemutatón Hobo ennek kapcsán elmondta: ez szerencsére nem egy pletykakönyv, hanem valóban a HBB története. A zenész hozzátette, a könyvben ütköztetve vannak a vélemények, például nem véletlen, hogy Deák Bill Gyula 1985-ös kiválására több mint negyedszázaddal később az érintettek másként emlékeznek. Ugyanakkor Hobo hangsúlyozta: ez egy hiteles könyv, aminek az erejét a dokumentumok adják.

“Az út vadabb felén” című kötet már kapható a boltokban.