Az úszó-próba is kipipálva

Az úszó-próba is kipipálva
Az úszó-próba is kipipálva
Tiszaújváros – Nem kevesebben, mint 213-an vállalkoztak arra, hogy teljesítsék a tiszaújvárosi Jabil 3 próba szabadidősport eseménysorozat június 15-én, vasárnap megrendezett második „felvonását”, az úszást.

A Sportcentrum fedett uszodája előtti versenyirodában a rendező TVK-Mali Triatlon Klub munkatársai már reggel 7 órától lehetőséget biztosítottak a regisztrációra, mellyel a korán kelők közül jó néhányan éltek is. A 3 pontot érő 400 méteres kispróba és az 5 pontos 1000 méteres nagypróba első futamát 8 órakor rajtoltatta el Lehmann Tibor, a házigazda egyesület elnöke, vezetőedzője. Az egymást követő futamokat a regisztráció sorrendjében osztották be. A résztvevők között Tiszaújváros mellett szép számmal akadtak a környező településekről, Miskolcról, sőt a Nyírségből és Hajdúságból érkezett sportemberek is.

A próbát teljesítők – a partot érést követően – emblémázott törülközőt kaptak ajándékba, majd péksütemények formájában lehetőség kínálkozott egy kis szénhidrát pótlásra is. Az úszópróbázó Jabil-dolgozók és a lakosság között egy-egy fürdőköpenyt és két-két darab emblémázott hátizsákot is kisorsoltak.

Azok a Jabil 3-próbázók, akik a rendkívüli időjárás miatt elhalasztott májusi kerékpározáson nem tudtak részt venni, de igazolni tudták az ezzel egy időben, a Tisza-tónál megrendezett kerékpáros túrán való részvételüket, a helyszínen bepecsételtethették a bringás pontjaikat is.

Fődíjként a Berlin Maratonra!

A folytatásban augusztus 8-án, pénteken a futásé lesz a főszerep, a hagyományos Jabil 1/3 Maratonon, ahol 3,5 és a 14 km-es távok közül lehet majd választani.

A legalább 15 pontot kiérdemlők joggal pályázhatnak a majd a fődíjra, mely nem más, mint szeptember 26-29. között két darab, egy személyes, 4 napos utazás ((3 éjszaka, repülőjegy, szállás félpanzióval, reptéri transzfer) Európa egyik legnagyobb utcai futóversenyére, a Berlin Maratonra!

További információ kérhető a rendező TVK-Mali Triatlon Klubban, a 49/540-094-es telefonszámon, vagy a tvkmali@triatlon.t-online.hu e-mail címen, de a www.tvkmalitriatlon.hu honlapon is lehet tájékozódni a részletekről.