Autó - Motor

2016.05.26. 19:43

Kereken százan „csapatják” Lyukónál

Miskolc - A korábbinál hosszabb pályán rendezik meg a Magyar Amatőr Rally Bajnokság következő versenyét.

Miskolc - A korábbinál hosszabb pályán rendezik meg a Magyar Amatőr Rally Bajnokság következő versenyét.

Néhány héttel ezelőtt még a 22. Miskolc Rally párosai használták a Parasznya és Lyukóbánya közötti útszakaszt, vasárnap ugyanezt megtehetik az „amatőrök” is. A Magyar Amatőr Rally Bajnokság (MARB) Északi régiójának újabb futamát ugyanis a két település között rendezik meg az előttünk álló hétvégén. Az érdeklődés óriási, ugyanis már több mint száz páros adta le a nevezési szándékát a Gobaldaru Rally Sprintre. A rendező igyekszik a párosok kedvében járni, amit az is jelez, hogy a tavalyinál és az ORB által kijelölt útvonalhoz képest hosszabb szakaszon zajlik majd a verseny.

Minden évben

– Az igények függvényében minden évben próbáljuk fejleszteni ezt a sorozatot, hiszen a létszámból jól látszik, hogy egyre többen csatlakoznak hozzánk – fogalmazott a futamot megelőzően Adamovits Márk főszervező. – A pilóták és a navigátorok által kedvelt helyszíneket igyekszünk megtartani, és a lehetőségekhez képest újdonságot belecsempészni a programba. Így lesz ez ezúttal is, ugyanis a korábbinál hosszabb pályán bonyolítjuk le a hétvégi futamot. Eddig Lyukóbányánál a településjelző tábla előtt állítottuk fel a célt, most másfél kilométerrel lejjebb, a bánya bejárata alatt ér véget a szakasz. Ezzel a gyorsasági 7,2 kilométerre nyúlt, amit a tervek szerint mindkét irányba három-három alkalommal teljesítenek majd a versenyzők.

A Gobaldaru Rally Sprint programja szombaton kezdődik az adminisztratív és a technikai átvételekkel, amelyek helyszíne a Lorántffy úton található Balogh Autószalonokban lesz, ezután pedig a versenyzőknek lehetőségük nyílik a pályabejárásra is. Vasárnap reggel fél héttől zárják le a szakaszt, innentől kezdve a nézők is csak gyalogosan közelíthetik meg a helyszínt. A futam reggel nyolc órakor indul, ezután pedig folyamatos lesz a száguldás. A díjkiosztó ünnepséget a tervek szerint este hét órakor az átvételek helyszínén, vagyis a Balogh Autóházakban tartják meg.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!