Az unalmat száműzik a női rangadón

Az unalmat száműzik a női rangadón
© Fotó: Pusztai Sándor
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Otthon javíthat a Vasvári, nagy csata várható Szalkán, bemutatkozik a Kölcsey.


A férfi kézilabda NB II. Észak-keleti csoport bajnoki nyitányát vereséggel indító Tiszavasvári teljesíti leghamarabb a hét végére rendelt küldetését. Hadas Sándor csapata szombaton (kezdés: 18 óra) hazai pályán törölheti ki emlékezetéből a Fehérgyarmaton történteket, mégpedig a Bőcs remélt legyőzésével. A borsodiak az első körben nem játszottak, így egyelőre nehéz megtippelni, mire lehetnek képesek, mindazonáltal kellemetlen meglepetés lenne, ha elbukna a Vasvári.

Vasárnap (kezdés: 18 óra) ugyancsak saját katlanjában szerepel a Kisvárda, amely a nyírbátori házirangadón csípett pontot. Türk Ferenc legénysége a bárkire veszélyes Füzesgyarmatot fogadja, így alighanem ismét szoros csatába bonyolódik. A látogatók biztos sikerrel kezdtek a Berettyó ellen, ezúttal viszont garantáltan megizzadnak, annál is inkább, mivel a Várda nem akarja elszúrni az otthoni premiert. Miként feljebb megpendítettük, a Fehérgyarmat a megyei rivális legyűrésével kezdett, most pedig Hajdúnánáson lesz jelenése. A fürdővárosiak egy ,,fával,, kikaptak legutóbb Böszörményben, ami felettébb bosszantó, így a szatmáriak harcos házigazdára számíthatnak. A Falcsik-brigád azonban együtt van annyira, hogy keresztbe tegyen a Nánásnak. Ugyanakkor a Nyírbátor az újonc Heves vendégeként próbál az élbolyban ragadni. A soros vetélytárs tizenkét góllal maradt alul Kazincbarcikán, ebből ugyan még nem érdemes messzemenő következtetést levonni, annyi azért megkockáztatható, Csapos János együttesének lehet keresnivalója ezen a meccsen.

A nőknél nem sokat váratott magára az első megyei parti: szombaton (kezdés: 15 óra) Mátészalkai MTK-Vitka összecsapást rendeznek. A Vitka sikerrel, a címvédő Szalka idegenbeli döntetlennel debütált, mindebből sejthető, hogy a felek alaposan megizzaszthatják egymást. Annyi szent, az unalmat száműzik erről a mérkőzésről.

Kényszerű okból egy hetet csúszott a Kölcsey DSE-Nyíregyháza bemutatkozása. A Tiszaújváros váratlan visszalépése miatt a diákcsapatnak a tervezettnél tovább tartott a bajnoki szünet, vasárnap (kezdés: 11 óra) jön el eme pillanat, amikor a SZEPA KSE érkezik a Continental Arénába. A Felsőzsolcán székelő vetélytársat az elmúlt időszakban rendszerint oda-vissza verte Hadobás István gárdája, és nem kockáztatunk túl sokat, ha leírjuk: szinte bizonyosan így történik ezúttal is.

KM-KT