Az újszülött életképes volt

Bánhorváti – Emberölés miatt indítanak nyomozást az ellen a tizenhat esztendős bánhorváti lány ellen, akinek élettelen újszülöttjét a lakásuk vízzel teli kútjából holtan emelték ki még szombaton.

Mint arról annak idején elsőként beszámoltunk, a kórház nőgyógyászati vizsgálata során állapította meg az orvos hogy a kezelésre bevitt lány nem beteg és nem balesetezett, hanem szülnie kellett, emiatt szorul kezelésre.

A lány azonban tagadta, hogy szült volna. A kazincbarcikai kapitányság forrónyomos csoportja a helyszínre vonult, hogy átvizsgálják a lány otthonának portáját, nyomokat keressenek. A miskolci Spider Speciális mentők közreműködésével megtalálták a már halott újszülött testét a kútban.

Arról azonban még nem lehetett bizonyosan megmondani, hogy a jövevény életképesen jött e világra, ezért közigazgatási eljárásban kezdték meg az eset körülményeinek vizsgálatát. A holttestet igazságügyi orvosiszakértői boncolásnak vettették alá. 

Egyedné Novodonszki Éva a BAZ Megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának munkatársa szerdán reggel arról tájékoztatott, hogy az orvosszakértői vélemény szerint az újszülöttéletképesen jött a világra. Ennek következtében immár emberölés gyanúja miatt folyik az eljárás a jövevényt kútba dobó lány ellen.