Az újraélesztés világnapján élesztették újra Borsodban

A beteget mentőhelikopterrel szállították a megyei kórházba - illusztráció
A beteget mentőhelikopterrel szállították a megyei kórházba - illusztráció
Miskolc – Összeesett, leállt a légzése, keringése, ám a kollégái elkezdték az újraélesztést a miskolci mentésirányító utasításait követve, és megmentették.

Egy komoly műszaki mentés volt az elmúlt 24 órában – erről Dojcsák Dávid, a B.-A.-Z. Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője tájékoztatott. Eszerint műszaki mentésre riasztották a kazincbarcikai hivatásos tűzoltókat Sajószentpéter határába, a Sajókápolna felé vezető úthoz hétfő délután, amikor is két személygépkocsi karambolozott. Az egyik jármű a tetejére borult: az autókat áramtalanították, majd a rendőrségi helyszínelés után “talpra” állították a borult autót.

Üveges Csaba, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs munkatársa arról számolt be, hogy elmúlt 24 órában is 200 körüli riasztásuk volt, ám két eseményt kiemelt.

Az egyik egy közlekedési baleset hétfőn, amely Miskolc belterületén történt, és két személygépkocsi volt érintett. A balesetben három felnőtt sérült meg, ketten könnyű fej- és vállsérülést szenvedtek, míg egy fő súlyos sérüléssel került a megyei kórházba.

A másik hétfőn, a délutáni órákban történt egy Encs közeli kistelepülésen, ahol egy idősek otthonában egy ott dolgozó hirtelen összeesett, leállt a légzése, keringése. A kollégái elkezdték az újraélesztést a miskolci mentésirányító utasításait követve, de szerencsére volt félautomata defibrillátor az épületben – , amit szintén használtak az utasításokat követve – és ezután a betegnek újra indult a szívműködése, légzése. Mire az esetkocsi kiért, megtartott eszmélettel találták a beteget, akihez helikopter is indult a helyszínre és így légi úton került a megyei kórházba.

ÉM


Egymásba rohant két autó a 26-oson
Sajószentpéter - Személyi sérüléssel végződött az a közlekedési baleset, ami Sajószentpéternél történt a 2517-es úton hétfőn. Egymásba rohant két személygépkocsi Sajószentpéter közelében, a Sajókápolna felé vezető úton. Az egyik jármű a tetejére borult. Egy embert sérülés gyanújával elszállítot...

Volkswagen ütötte ki az Opelt Miskolcon
Miskolc - Személyi sérüléssel végződött az a közlekedési baleset, ami Miskolcon a Soltész Nagy Kámán és Szilágyi utcák találkozásánál történt hétfő délelőtt. A helyszínen szerzett elsődleges információink szerint egy Opel hajtott a Soltész Nagy Kálmán utcáról a Szilágyi utca felé a zöld jelzésen,...