Helyi közélet

2010.06.07. 20:53

Olvasói levél: "Felsőzsolca víz alatt! Információ nélkül!"

<p>Kétségbesett felsőzsolcai olvasónk kereste meg szerkesztőségünket az alábbi levéllel.</p>


"A város Arnót felőli részén, a körforgalomtól alig beljebb péntek éjszaka óta áll a víz. A Gózon Lajoson, a Radnótin, a Mátyás királyon tele vannak az udvarok, a pincék, a garázsok, már negyedik napja - lehet még beljebb is, a Petőfin, a Szent Lászlón, a Hunyadin, de odáig nem látnak a teraszról, a kerítésről.

A város másik végén úgy halljuk, megnyitják a gátakat, elterelik a vizet, van ahol már az úttest is látszik - náluk a felrakott homokzsákok most visszafelé szorítják a vizet! Nem tudnak menteni, félnek, hogy az alapok nem bírják már sokáig, és megereszkednek...

Információt nem kapnak sehonnan, sem a 112-n, sem a katasztrófavédelemtől, sem a tűzoltóktól. Az ellátás is esetleges, vizet alig kapnak, lassan kifogynak a készletből. Legalább valami információ jutna el hozzájuk!? Meddig nem lesz áramuk, meddig nem lesz csapvizük?! Mire készüljenek?! Mit tehetnek, mikorra várhatják, hogy valaki arra a részre is odatéved, és tesz valamit, hogy ne legyen még nagyobb az így is elég nagy kár! Már az is megnyugtatná őket, ha tudnák, hogy mi a helyzet, és mi lesz velük, vagy mi a célja/oka annak, hogy azon területen nem tesznek semmit!"


"A katasztrófavédelem és az önkormányzat segélyvonalainak körbetelefonálása után most este megjelentek a katonák: kaptak vizet, ételt, segélycsomagot az ottlakók! Meg ami még fontosabb: néhány jó szót, kedvességet, hírt a külvilágból.

Kicsit megnyugodtak, a kedélyek kicsit csillapodtak, de továbbra is bizonytalan, mi lesz velük. Még mindig várják az infót, mire készüljenek, mit terveznek azzal a résszel, levezetik-e a vizet, vagy szivattyúznak, stb...

De kérték, hogy mondjam: mindenkinek köszönik, aki eddig is és most is ott volt, ott van, aki segített, aki segít!"



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában