Az újházi tyúkhúsleves egyelõre az elsõ a Magyarország Kedvenc Étele szavazáson

Az újházi tyúkhúsleves egyelõre elsõ a Magyarország Kedvenc Étele szavazáson, a fõételek között pedig a sertéspörkölt az utolsó – jelenleg ez az állás a Netpincér.hu ételrendelõ honlap szervezésében indult, egy hónapig tartó internetes szavazás elsõ hete után. A www.kedvencetel.hu weboldalon eddig több mint 10 ezren adták le voksukat a lehetséges 25-25 levesre, fõételre és desszertre.

Csütörtökig a legtöbb szavazatot a levesekre adták le. Ezen belül is az Újházi tyúkhúslevesre érkezett a legtöbb voks, 4179, ezzel pedig vezet az összes étel között. A levesek között a babgulyás a második és kis hátránnyal harmadik a halászlé. A “közétkezetés favoritja” a vegyes gyümölcsleves a 25 közül csak a 17., az utolsó pedig a tarhonyaleves.

A fõételek közül egyelõre a töltött káposzta áll az élen a brassói aprópecsenye elõtt, minimális különbséggel a lecsó harmadik. A korábban “nagy esélyesnek” tûnõ sertéspörköltet viszont még a paprikás krumpli és a krumplis tészta is megelõzi. A desszertek közül a Somlói galuska áll az élen, fej-fej mellett a madártejjel. A harmadik a házi palacsinta.

Perger Péter, a szavazást szervezõ cég ügyvezetõje szerint meglepõ, hogy a legkedveltebb ételek “köszönõviszonyban sincsenek a legtöbbet rendeltekkel”. Hozzátette: Igaz, még nem dõlt el semmi, hiszen március 23-ig lehet szavazni.

Az ételek szinte kizárólag a hagyományos magyaros kínálatba tartoznak, fõzelék pedig egyáltalán nem szerepel köztük. Aki szavazni szeretne, annak a felsorolt ételek közül 10-et mindenképp ki kell választania.