Az ügyészséghez fordul a Nemzeti Földalapkezelő a Hadházy-család kétes ügyletei miatt

Akt.:
Hadházy Ákos
Hadházy Ákos - © Fotó: Bors
Budapest – A Bors információi szerint az ügyészséghez fordul a Nemzeti Földalapkezelő Hadházy Ákos édesanyjának ügyében. A szervezet is megalapozottnak tartja a gyanút, hogy az LMP-s képviselő családja egy strómanhálózat tagjaként kijátszotta a földtörvényt.

Ahogyan arról a Bors már a múlt héten beszámolt, dokumentumok bizonyítják, hogy Hadházy Ákos édesanyja egy strómanhálózat tagjaként kijátszotta a földtörvényt. A hálózat egy német -magyar szőlősgazdának, Twickel Györgynek segített földhöz jutni a földárveréseken.

Az LMP antikorrupciós szóvivőjének anyja – a hálózat tagjaként – licitált volna az egyik árverésen, a biztosítékként szolgáló 30 millió forintot pedig egy olyan alszámláról utalta át, amelyről a vállalkozó, Twickel György több strómanja is intézte az utalásokat. A földmutyi miatt még múlt héten fordult a Bors a földalapkezelőhöz, amely azonnali vizsgálatot indított az ügyben.

A Bors információi szerint a vizsgálat során a földalapkezelő megvizsgálta a számlaszámokat, és a rendelkezésre álló dokumentumok alátámasztották a korábbi cikkükben leírtakat, miszerint az érintett árverésekre a befizetett biztosítékok szinte mindegyike ugyanarról a helyről, az Erste Bank egyik budapesti fiókjának alszámlaszámláról érkezett be. A megalapozott gyanú szerint tehát Hadházy Ákos édesanyja egy strómanhálózat tagjaként kijátszotta a földtörvényt, ezért a Nemzeti Földalapkezelő az ügyészséghez fordul. A Bors értesülései szerint az érintett számlaszámokról 420 millió forint letét érkezett be a szervezethez – a strómanok végül 860 millió forint értékben vettek földet.

Forrás: borsonline.hu