Az UEFA csökkentette David Navarro büntetését

Valencia
Valencia
Enyhítette az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) David Navarro büntetését. A Valencia védőjét eredetileg hét hónapra tiltották el minden mérkőzéstől, mivel a március 6-i Inter elleni Bajnokok Ligája meccsen betörte Nicholas Burdisso orrát.

A végleges döntés értelmében hat hónapot kell kihagynia Navarrónak, de ha a következő két évben sportszerűtlenül viselkedik, további két hónapot kaphat. Kevesebbet kell kihagynia Carlos Marchenának is, négy meccses büntetését kettőre csökkentette az UEFA, de ha két éven belül probléma lesz vele, le kell töltenie a büntetés most felfüggesztett részét is.
Fellebbezett az Inter is, amelyből Nicholas Burdisso jött ki a legrosszabbul, maradt hat meccses eltiltása, plusz a következő két évben elkövetett bármely sportszerűtlenség esetén még két találkozót ki kell hagynia.

A többiek jobban jártak, Maicon 6 meccses büntetését 3 letöltendő és 3 felfüggesztettre, Iván Cordoba eredetileg három találkozóra szóló tiltását 2+1-re változtatták – ők sem véthetnek a fegyelmi szabályok ellen a következő 2 évben, különben érvénybe lép a most felfüggesztett eltiltás. Julio Cruznak maradt a két meccses eltiltás.