Az udvarra költik a báli adományt az újvárosi iskolák

Nyitótáncosok
Nyitótáncosok
Tiszaújváros – Két általános iskola, a Széchenyi és a Kazinczy is a hétvégén tartotta hagyományos szülő-­nevelő bálját.

A nyolcadikosok keringője nyitotta a Széchenyi iskola bálját, a végzősök a jótékonysági esten mutatták be először a táncot – tudtuk meg a város internetes portálján megjelent tudósításból.

A jótékonyság volt a cél

A jótékonysági rendezvényt ötödik alkalommal szervezte meg az iskola. Az eddigi bálok bevételeiből többek között a diákok táboroztatását, az iskola rendezvényeinek megszervezését támogatták, de ebből finanszírozták a tanulmányi versenyek útiköltségét is.

A vendégeket Hok Csaba, a Tiszaújvárosi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola intézményvezetője köszöntötte, beszédében kitért a közelmúltban végrehajtott fejlesztésekre is.

„Az önkormányzat támogatásával iskolánkban tízmillió forintot sikerült különböző eszközök beszerzésére fordítanunk – mondta. – Interaktív táblákat, számítógépeket és új padokat szereztünk be.”

A bálra sem üres kézzel érkezett Bráz György polgármester és dr. Fülöp György alpolgármester, ugyanis a jótékonysági est költségeihez az önkormányzat 100 ezer forinttal járult hozzá, mely összeget – mint elhangzott – valamennyi általános iskola megkapja, hasonló célra.

„Táncolni, együtt lenni, egymással barátkozni, ennek az estének ez az igazi értelme.” Ezekkel a szavakkal köszöntötte a fenntartó lelkipásztor, dr. Varga István azt a mintegy 250 főt, akik a Kazinczy Ferenc Református Általános Iskola jótékonysági estjén részt vettek a sportcentrumban.

Az elmúlt évben a bál bevételéből az iskola udvara újult meg, várhatóan az idei bevételt is erre a célra fordítják majd.

ÉM-TU