Az SZDSZ elnökjelöltjeként vizitált Kóka János

Kóka János
Kóka János
Budapest – Kóka János Budapest-kabinetet hozna létre, ha megválasztanák az SZDSZ elnökének. Demszky Gábor városbarát politikát kért a jelölttől a két liberális politikus keddi megbeszélésén, ahol az SZDSZ három kerületi polgármestere is megjelent.

A főpolgármester meghívta Fodor Gábort, a párt másik elnökjelöltjét is, ő azonban nem ment el a találkozóra.

A tömegközlekedés fejlesztését és a városrehabilitációt nevezte a főváros legfontosabb feladatainak Demszky Gábor főpolgármester és Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter, akik kedden találkoztak a Városházán. Kóka János, aki az SZDSZ elnökjelöltjeként érkezett a megbeszélésre, ígéretet tett egy Budapest-kabinet felállítására. Hozzátette: Budapestnek a demokrácia, a szabadság és a tudás fővárosává kell válnia.

Demszky Gábor egyebek mellett önkormányzat- és városbarát politikát kért Kóka Jánostól. A főpolgármester azt szeretné, ha a helyben befolyó adókból több maradna az önkormányzatoknál.

A megbeszélésen Csécsei Béla, Józsefváros, Gegesy Ferenc, Ferencváros és Weinek Leonárd, Zugló liberális polgármestere is egyetértett a tömegközlekedés fejlesztésének és a leromlott városrészek rehabilitációjának fővárosi koncepciójával.

A találkozóra meghívták Fodor Gábor, az SZDSZ másik elnökjelöltjét is, ő azonban lemondta a részvételt. Demszky Gábor ugyanakkor péntek délutánig bármikor kész találkozni a liberális politikussal.