Az RMDSZ visszavág Băsescunak

Az RMDSZ visszavág Băsescunak
Székelyföld – „Traian Băsescu államfő inkább azzal kellene foglalkozzon, hogy mit tett és mit fog tenni Székelyföld fejlesztéséért, nem pedig azzal, hogy ki feudális és ki nem” – mondta kedden Demeter János a Kovászna Megyei Tanács elnöke

Demeter így reagált Traian Băsescu államfő tegnapi, Hargita és Kovászna megyei állapotokra vonatkozó nyilatkozataira. Demeter János úgy ítéli meg, hogy TraianBăsescunak mint az állam elnökének nem arról kell nyilatkoznia, hogy kik az esetleges helyi bárók vagy korruptak, hiszen vannak illetékes állami intézmények, amelyek ezekkel a problémákkal foglalkoznak.
„Ne felejtsük el, hogy a jelenlegi székelyföldi helyzet az elmúlt korszakok eredménye. Ne felejtsük el, hogy az 1945-89 időszakban létezett egy állami politika a Székelyföld tudatos marginalizálására és e térség etnikai arányainak megváltoztatására, és 1989 után ahelyett, hogy helyrehozták volna a múlt hibáit, a nem ellenőrzött magánosításokkal tönkretették azt a kévés ipart is, amely létezett. Az a tény, hogy az utóbbi években mégiscsak fejlődött Hargita és Kovászna, az az RMDSZ-nek köszönhető. Hány befektetőt irányított a Székelyföldre az Országos Befektetési Ügynökség, amikor ezt az intézményt a Demokrata Párt vezette, és mennyi pénzt utaltak ki a székelyföldi utak modernizálására akkor, amikor TraianBăsescu vezette a Szállításügyi Minisztériumot?” – kérdezte nyilatkozatában Demeter János, megyei tanácselnök.